leuk beddengoed

Elke slaapkamer verdient leuk beddengoed

Na 2 jaar wachten gaan we eindelijk aan de slag met het verbouwen van onze zolder. Dat betekent op pad voor verf, behang, nieuw beddengoed en zelfs een nieuw bed. 

In 2018 hebben we dit huis gekocht. We wisten al vrij snel dat we de zolder wilde vergroten. Dit is namelijk naast onze slaapkamer ook ons kantoor. Het moet dus praktisch maar ook gezellig zijn. Vorig jaar zijn er zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde een dakkapel geplaatst. Dit brengt naast ruimte ook heel veel licht op zolder. Omdat we tussendoor eerst de keuken moesten verbouwen was de verbouwing van de zolder blijven liggen. Wat uiteindelijk alleen maar een voordeel was. 

Verandering van plannen

Toen de dakkapellen net geplaatst waren wilde we een kleine badkamer. Door het plaatsen van een toilet en badkamer wilden we de ochtenddrukte over 2 verdiepingen verspreiden. Helaas bleek dat we op zolder alleen een sanibroyeur konden plaatsen. Die maakt dan weer te veel lawaai waardoor we besloten hebben de plannen om te gooien. De ruimte die we voor de badkamer gereserveerd hadden gaan we nog ombouwen als kleine pantry/keuken. Wel handig want zo kunnen we ook boven koffie zetten. Bijkomend voordeel hiervan is dat er budgettair meer ruimte is voor andere items. Zoals een nieuw bed inclusief nieuw beddengoed. 

Slaapcomfort

Toen het moment om de zolder te gaan verbouwen steeds dichterbij kwam leek het wel alsof ook ons bed aangaf dat het tijd was voor vernieuwing. Ineens sliepen we minder lekker op ons huidige bed. Nu is dit bed opgebouwd uit losse elementen. De bedombouw is een Auping Auronde, daarop liggen elektrisch verstelbare lattenbodems (die we overigens nooit gebruiken) en daarop ligt weer een super dik traagschuim matras + een topper. Alles van verschillende merken en totaal niet op elkaar afgestemd. Reden genoeg om het nu gelijk goed aan te pakken en op pad te gaan voor een nieuw bed. Na 3 uur allerlei matrassen en toppers geprobeerd te hebben zijn we geslaagd voor een nieuw bed. Een boxspring met topper in een roze kleur. Dit past goed bij de blauwe vloerbedekking en de paarse gordijnen. Het wordt een warm en gezellig geheel. 

Dekbedovertrek als finishing touch

Zoals je kan lezen hebben we al een erg duidelijk beeld van de slaapkamer. De kleur van de vloer, de wand en de gordijnen is bekend. Er mist echter nog maar 1 item. Wel een hele belangrijke. We missen nog het juiste dekbedovertrek. Want een dekbedovertrek is vaak de blikvanger in de slaapkamer. Zeker als je straks uitgaat van ons roze bed dan zal deze samen met een mooi dekbedovertrek echt opvallen. Daarom wil ik ook geen standaard overtrek. Ik wil een dekbedovertrek met kleur, met een print, eentje die opvalt. Ik heb al een kleine selectie gemaakt.
Zoals deze van Snoozing:

Hierin komen veel van onze kleuren terug. 

Ook het dekbedovertrek van Essenza (zie hoofdfoto) zal denk ik erg goed passen bij onze kleurcombinaties. 

Als ik kijk naar mijn voorkeuren verwacht ik wel dat het een dekbedovertrek met bloemen wordt want ook de overtrek van Kayori vind ik erg leuk:

Zodra de zolder klaar is en het bed staat ga ik snel online mijn dekbedovertrek kopen. Zodra deze op het bed ligt, weet ik dat de kamer helemaal klaar is. Dan mogen we na 2 jaar eindelijk gaan genieten van de zolder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *