Vitra Soft Pad Chair Design bureaustoel

Vitra. |Bureaustoelen

Het designmerk Vitra staat bekend om haar hoge kwaliteit meubels, bekende ontwerpers en de vele klassiekers die de collectie doet kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Eames RAR schommelstoel of de Panton chair. Maar ook de Knotted, Wire en Eames Lounge Chair zijn populaire klassiekers van Vitra. Prachtig voor thuis maar ook zeker geschikt voor op kantoor!

En kijk je naar de collectie design bureaustoelen dan straalt daar een en al comfort vanaf. Comfort die heel belangrijk is voor een lange werkdag. En dat zo’n bureaustoel er dan ook nog eens ontzettend stijlvol uitziet is natuurlijk mooi meegenomen. Want het oog wilt natuurlijk ook wat! Eigenlijk kun je een werkplek je tweede thuis noemen. Vandaar dat een werkplek ook voor inspiratie, rust, sfeer en ruimte moet zorgen, waar je je als het ware heerlijk ‘thuis’ voelt. Een comfortabele en smaakvolle design bureaustoel maakt dit plaatje dan ook zeker compleet!

Vitra bureaustoelen

VITRA.

De roots van Vitra gaan zo’n 80 jaar terug in de tijd, maar pas in 1950 is dit bekende Zwitsers familiebedrijf opgericht. Het begon allemaal met het inrichten van winkels. Maar Vitra breidde zich al snel uit met meubels, lampen en accessoires voor openbare ruimtes, voor thuis en voor op kantoor. En het ontwerpen van functionele en innovatieve kantoormeubilair dat doet Vitra nu meer dan 50 jaar!

Een samenwerking met designer-duo Charles en Ray Eames was dan ook de beste keuze in de geschiedenis van Vitra. Want de ontwerpen van Charles en Ray Eames waren innovatief, tijdloos en van een zeer hoge kwaliteit. Het is dan ook niet vreemd dat dit designer duo hun voetsporen goed heeft achtergelaten bij Vitra. Niet alleen met hun mooie creaties, maar ook met hun ontwerpfilosofie die tot op de dag van vandaag nog steeds een sterke invloed heeft op Vitra!

Vitra Soft Pad Chair EA 217 bureaustoel

BUREAUSTOELEN

De Soft Pad Chair EA 217 bureaustoel is zo’n echte tijdloze klassieker. Ontworpen in 1969 door Charles en Ray Eames en een beetje afgeleid van de aluminium serie. Met dezelfde slanke vorm heeft deze stoel een luxueuze uitstraling.  Een hele mooie design bureaustoel dat zich helemaal aan je lichaam aanpast en naar alle wensen kan worden ingesteld met het ingebouwde kantelmechanisme. Gecombineerd met de zeer comfortabele lederen kussens is het helemaal genieten geblazen tijdens het werken. Liever een hogere rugleuning? Dan biedt het ‘grotere’ broertje de Soft Pad Chair EA 219 een buitengewoon zitcomfort.

Aluminium Chair EA 117 bureaustoel

Ook de Aluminium Chair EA 117 bureaustoel is een stijlvolle creatie van Charles en Ray Eames. Samen met de EA 118 en EA 119 heeft het ontwerp duo in 1958 een extreem comfortabele bureaustoel ontworpen dat zich volledig aan je lichaam aanpast. En met het kantelmechanisme wordt het comfort alleen maar beter! De EA 118 kenmerkt zicht door een ietwat smallere zitting, waardoor deze uitermate geschikt is voor aan tafel en de EA 119 is te herkennen aan de hogere rugleuning. Een leuk feitje is dat deze superslanke bureaustoel een van de grote meubel designs van de 20ste eeuw is. Speciaal ontworpen voor een privéwoning van een kunstverzamelaar in Columbus, Indiana (VS).

Vitra Lobby Chair ES 104

Een andere design bureaustoel waar het ontwerp duo ook zeker de plank niet heeft misgeslagen is de Lobby Chair ES 104. Een bureaustoel dat speciaal is ontworpen voor maar liefst drie lobby’s van het Rockefeller Center van het Time Life Building in New York. Een stoel dat dateert uit 1960 en die look and feel kun je ook echt nog proeven. Met de drie afzonderlijk luxe lederen kussens dat door metalen zijstukken aan elkaar verbonden zijn, wordt er voor een buitengewoon zitcomfort gezorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *