Vind jij je dakgoot onderhouden ook zo’n vervelend klusje? 

Of je nou een woning gekocht hebt, of wanneer je er een huurt: je moet zorgen dat je dakgoten goed schoon blijven. Smerige dakgoten kunnen voor veel problemen zorgen. Een dakgoot is namelijk gemaakt om hemelwater af te voeren en wanneer de goot vol ligt met rommel, dan kan het water niet meer wegstromen. Daardoor begint het waterpeil in de dakgoot te stijgen en dan kan het gebeuren dat het aan de verkeerde kant van de goot een uitweg zoekt. Het water stroomt dan niet langs de buitenmuur naar beneden, maar aan de binnenkant van je huis. Dat moet je te allen tijde zien te voorkomen omdat dit veel schade kan toebrengen aan je woning. Op de korte termijn in de vorm van vieze vlekken op je muren en plafonds, op de lange termijn in de vorm van houtrot. 

Je hoeft niet zelf je dakgoten te reinigen

Het moge duidelijk zijn: je dakgoten een keer per jaar even grondig reinigen is een belangrijke klus die je niet moet vergeten. Heb je er echter een hekel aan het dakgoot reinigen dan kun je hier ook een verzekering voor nemen. Bij Univé kun je namelijk een verzekering vinden waarmee je jezelf verzekert van het feit dat er jaarlijks iemand bij je langskomt om de rommel uit je dakgoot te halen. Een dakgoot schoonmaken met Univé is heel geschikt voor mensen die niet in staat zijn om zelf op de ladder te klimmen om de goot uit te mesten. Voor een luttel bedrag per maand, kun je er zeker van zijn dat je dakgoten goed schoon blijven en dat zij het hemelwater naar behoren zullen afvoeren. 

Waar bestaat deze verzekering uit? 

Als je besluit om een verzekering bij Univé te nemen om je dakgoot te laten reinigen, dan kun je aangeven op welke hoogte je dakgoot zich bevindt en hoeveel meter schoongemaakt moet worden. Vervolgens krijg je je premie te zien. Ga je akkoord, dan zal een specialist in het najaar contact met je opnemen om een afspraak met je te maken. De specialist neemt zelf alle middelen en materialen mee die nodig zijn om het werk naar behoren uit te voeren. Let wel, de specialist richt zich enkel op de binnenkant van de goot. Heb je schade aan de buitenkant van de goot, dan wordt dit niet meegenomen. Uiteraard wordt je door de deskundige wel van deze problematiek op de hoogte gebracht. 

Bekijk de Veilig Wonen verzekeringen van Univé

Wanneer de dakgootverzekering je bevalt, kijk dan ook eens naar de overige mogelijkheden om onderhoudstaken uit te besteden. Wat dacht je ervan om het schoorsteenvegen ook te verzekeren? Of wat zou je ervan zeggen dat er tweejaarlijks een monteur langskomt om je cv-ketel te controleren? Alles is mogelijk dus bekijk de opties vandaag nog even.

Foto van Lubomirkin op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *