Vind jij het ook lastig om de eindjes aan elkaar te knopen? 

Steeds meer mensen in Nederland merken dat het niet eenvoudig is om de eindjes aan elkaar te knopen aan het eind van de maand. Niet alleen de producten in de supermarkt worden duurder, ook de energieprijzen stijgen hard. Wat veel mensen niet weten, is dat er mogelijkheden zijn om de vaste lasten te laten dalen zonder dat je daarvoor op je comfort hoeft in te leveren. Een manier die veel geld kan opleveren, is door kritisch naar je energieleverancier en je energieverbruik te kijken. Je zult zien dat je heel snel tot honderden euro’s per jaar kunt besparen en dat zal voor velen een groot verschil kunnen maken. 

Ga energie vergelijken en bespaar honderden euro’s per jaar 

Veel mensen in Nederland denken dat energiemaatschappijen allemaal ongeveer dezelfde tarieven rekenen. Dat is een misvatting. Sinds de liberalisering van de markt in 2004 is het namelijk zo dat de tarieven sterk kunnen verschillen. Als consument kun je hier je voordeel mee doen want door energie vergelijken te gaan, kun je een heel mooie deal afsluiten. Om het nog eenvoudiger te maken, kun je op een vergelijkingssite gaan kijken om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zij hebben hun werk grondig gedaan en hebben ook heel scherpe deals voor hun bezoekers bedongen. Daar kun jij als consument van profiteren.

Kies je voor duurzaamheid? 

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor duurzame energie. Heb jij daarom ook zonnepanelen liggen, dan is het goed om te kiezen voor een vergelijkingssite die deze panelen meeneemt in hun berekening. Je produceert zelf immers een groot deel van je elektriciteit, maar je levert waarschijnlijk ook aan het energienetwerk. Dit zogenaamde ‘salderen’ kan meegenomen worden in je contract waardoor je tot een heel scherpe deal kunt komen. De tarieven voor het salderen zijn namelijk ook verschillend en dus zeker de moeite waard om in het oog te houden. 

Kun je nog meer doen om je rekening te verlagen? 

Als je echt een heel mooie besparing wilt doorvoeren, kun je kiezen voor een flexibel energiecontract. Dat houdt in dat je niet je energie inkoopt voor een vast tarief, maar dat je gebruikmaakt van flexibele tarieven. Vervolgens kun je geld besparen door je verbruik op deze piek- en dalmomenten af te stemmen. Zet daarom je vaatwasser aan op het moment dat de stroom voordelig is en laad je auto op gedurende het weekend. Zo kun je nog meer besparen en hou je dus nog meer geld over aan het eind van de maand. Kijk dus snel even welke energieleverancier jou de beste deal kan aanbieden en stap vandaag nog over. 

Foto van Towfiqu barbhuiya on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *