Tips om je keuken een luxe uitstraling te geven

Een keuken is veel meer dan alleen de ruimte waar gekookt wordt. Vaak is het na werktijd dé plek in huis waar je samen komt om de dag te bespreken. Steeds vaker ook wordt de keuken centraal punt in huis. Het is dus erg belangrijk dat de ruimte sfeervol is en past bij de rest van het interieur. Wat is er dan mooier dan een keuken die een luxe twist aan jouw interieur geeft? En op welke manier creëer je zo’n effect? De antwoorden vinden we in de 5500m² grote showroom van Jan van Sundert in Etten-Leur, waar voldoende inspiratie is voor keukens met een luxe uitstraling.   

  1. Heb je de ruimte? Kies dan voor een eiland

Een keuken met eiland geeft de ruimte direct een luxe uitstraling. Het eiland is meestal het centrale punt in de keuken. Vaak vormt het een verlengstuk tussen woon- en keukenruimte. Een keukeneiland wordt gebruikt om op te koken, te spoelen, eten op te bereiden of zelfs om aan te eten. Vooral met de laatste optie creëer je luxe en een gezellige sfeer. Houd er met een eiland wel rekening mee dat het handig is om voldoende ruimte te hebben. Is jouw keukenruimte klein en ga je alsnog een eiland plaatsen? Mogelijk wordt het te druk, wat dus weer een nadelig effect heeft om het luxer maken van de ruimte.  

  1. Kies voor zwart

Jarenlang waren keukens hoofdzakelijk wit van kleur. Sinds een aantal jaar zien we echter de verschuiving naar andere kleuren. De kleur zwart steekt hier dan ook met kop en schouders bovenuit. En dat is best begrijpelijk, want een zwarte keuken geeft een chique effect aan jouw ruimte. Je hebt automatisch het gevoel dat er écht iets exclusiefs in de ruimte aanwezig is. Vind je zwart net iets te overweldigend? Met antraciet en grafiet creëer je een soortgelijk effect. 

keuken met een luxe uitstraling
  1. Ga voor greeploos

Houd je van modern en ga je oriënteren voor een nieuwe keuken? Dan ontkom je niet aan greeploos. Met greeploze lades krijgt jouw keuken een strakke look en straalt het minimalisme uit. Vaak zijn dit ook de recepten om wat extra luxe aan een keuken te geven. Wil je dat effect nog wat extra benadrukken? Lichtstrips in de greeplijsten maken de keuken echt uniek. 

  1. De details maken het verschil

Heb je niet het budget om een compleet nieuwe keuken te (laten) plaatsen? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden om een luxe sfeer in de keuken te creëren. Zoek het in dit geval in de details van de keuken. Momenteel zijn koper en goud erg in trek in de keuken. Vaak zien we dit dan ook terug in de keuze voor de kraan of spoelbak. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw greeplijsten goud laten wrappen. 

  1. Kies voor luxe apparatuur

Ook in deze stap hoef je niet direct te kiezen voor een compleet nieuwe keuken. De kosten zullen echter wel een stukje hoger uitvallen dan het vervangen van alleen de kraan, maar met luxe apparatuur geef jij jouw keuken ook nét even wat extra luxe. Kies bijvoorbeeld voor een combi-oven met stoomfunctie of kies voor een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Het voordeel hiervan is dat je afscheid kunt nemen van jouw afzuigkap , waardoor de ruimte direct een stuk groter lijkt.

Kortom, er zijn dus voldoende mogelijkheden om jouw keuken een luxe uitstraling te geven. Het is belangrijk om van te voren een inschatting van jouw budget en wensen te maken. Houd daarbij ook rekening met de mogelijkheden in jouw huis. Doe online inspiratie op of ga naar een showroom, zoals in die van Jan van Sundert

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *