Vijf redenen om meer behang in huis te gebruiken

Behang is helemaal terug van weggeweest! Steeds vaker zien we weer behang bij mensen thuis. En dat is niet onterecht, want behang is hartstikke mooi, gezellig en ook nog eens heel erg gemakkelijk aan te brengen tegenwoordig. Want wie voor vliesbehang kiest, kan heel gemakkelijk zelf behangen. Bij vliesbehang hoef je namelijk alleen de muur in te lijmen, en niet het behang zelf. Een kind kan de was doen, echt! Maar naast dat zijn er nog vijf goede redenen om behang te kiezen:

behang

Het is super gemakkelijk aan te brengen maar ook te verwijderen!
Vliesbehang, wat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is niet alleen heel erg gemakkelijk aan te brengen, maar ook heel gemakkelijk weer te verwijderen. Je trekt het zo van de muur af zonder dat er resten achterblijven op de muur. Zo kun je dus je behang ieder jaar wijzigen als je wilt. Je bent in een paar uurtjes klaar!

Je kan álle denkbare behangetjes vinden
Behang is er in werkelijk álle denkbare dessins en patronen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je niet de print of het patroon kan vinden dat je zoekt. Hout? Bloemen? Stippen? Sterren? Effen kleur? Alles is te vinden!

behangen kwantum

Behang is sfeervoller dan gewoon verf
Want tja, gewoon verf heeft iedereen al tegenwoordig, toch? Een behang kan daarom heel gemakkelijk extra sfeer in huis brengen. Zo zorgt houtbehang voor wat meer knusheid en gezelligheid, en kan een bloemenprintje zorgen voor een wat meer retro/vintage aanzien van je interieur. En de hele kamer behangen hoeft natuurlijk niet. Door het behangen van simpelweg één muurtje ziet je woning er al helemaal anders uit.

Je kan ieder jaar je interieurlook veranderen
Nieuwe meubels of een ander laminaatje dat koop je niet zomaar. Het is duur en kost veel werk om op die manier je woonkamer een ander aanzicht te geven. Voor een paar tientjes heb je al een paar rollen behang waarmee je je woning een totaal andere look kan geven. Zo blijft het aanpassen van je interieur tenminste leuk en betaalbaar.

Behang is super goedkoop
We schreven het hierboven al: behang is tegenwoordig hartstikke goedkoop. Zelfs het super gemakkelijke vliesbehang heb je tegenwoordig voor een paar euro per rol. Kijk eens bij winkels als Kwantum, Action, Leenbakker of de bouwmarkten. Je vindt ongetwijfeld een betaalbaar behang wat bij jouw smaak past!

Wordt 2017 ook voor jou het jaar van behangen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *