tuinkamer

Verschil tussen een serre en een tuinkamer

Voor velen van ons een item die nog op de verlanglijst staat: een serre of tuinkamer. De mogelijkheid hebben om je woning te vergroten zonder een grote ingrijpende verbouwing. Mocht je deze wens dit jaar in vervulling willen laten komen, dan willen we je uitleggen dat er een verschil is tussen een serre en een tuinkamer. Deze twee ruimtes worden namelijk vaak als één gezien, maar er is een duidelijk verschil. 

Het allerbelangrijkste verschil is isolatie. Door te kiezen tussen een tuinkamer en een serre, kies je ook voor een wel of niet geïsoleerde ruimte. Hierdoor verschillen dus ook de mogelijkheden die de serre en tuinkamer kunnen bieden. 

Veranda

Een tuinkamer is een veranda welke is uitgebreid met zij – en voorwanden. Dit kunnen verschillende producten zijn. Het kan een dichte wand zijn maar ook een glazen (schuif)wand. Ook kan er gebruik gemaakt worden van ramen of draaideuren. 

Deze veranda/tuinkamer is dus een ruimte die je niet het hele jaar door kan gebruiken. In de winter is een tuinkamer te koud. Omdat de ruimte niet geïsoleerd is houdt het geen warmte vast. Dit in tegenstelling tot een serre. Deze is geïsoleerd en vaak voorzien van verwarming waardoor deze het hele jaar te gebruiken is. Zeker in deze tijden is dit ideaal want je kan er een thuiswerkplek creëren. Of maak er voor de kinderen een leuke speelkamer van, zodat je in de huiskamer meer ruimte overhoudt. 

De tuinkamer en serre hebben nog een belangrijk verschil. Een serre maak je altijd vast aan de woning. Bij de tuinkamer heb je meer mogelijkheden. Deze kan ook als overkapping tuin worden geplaatst. Daarmee bedoelen we dat je een tuinkamer ook los in je tuin kan maken. Zeker als je een grote tuin hebt creëer je hier een heerlijk overdekt zitje mee. 

Beide ruimtes kan je overigens nog comfortabeler maken door accessoires toe te voegen. Daarbij kan je denken aan led verlichting, heaters of zonwering. Allemaal items waardoor je nog vaker van je buitenruimte wilt genieten. 

Voor de overige aankleding van de serre of tuinkamer gelden er wel verschillen. Omdat de tuinkamer niet geïsoleerd is, hebben weersomstandigheden meer invloed op je meubels. Je kan in een veranda/tuinkamer geen stoffen bank neerzetten. In een serre kan dit wel. 

Keuzemogelijkheden

Nu je het verschil weet is het belangrijk om na te denken wat je wensen zijn. Wil je je woning vergroten, extra ruimte creëren en daar het hele jaar door gebruik van maken?  Ga dan voor een serre. Deze kan je het hele jaar door gebruiken. 

Heb je geen behoefte aan extra ruimte maar wil je een heerlijk overdekt plekje in de tuin? Een plekje waar je ook tijdens regenachtige maar warme dagen kan genieten?  Dan is de veranda/tuinkamer een goede optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.