tropische tuin

Creëer een tropische tuin bij je woning

Geniet op een warme zomerdag van een goed glas wijn in de tropische of bijvoorbeeld Aziatische tuin bij je woning. Net als voor het interieur in huis geldt ook voor tuinen, dat je deze in verschillende stijlen kunt laten ontwerpen. Kijk eens op internet, om te zien uit welke stijlen je kunt kiezen! Er zitten grote verschillen in een traditioneel Engelse tuin, een Aziatische tuin en bijvoorbeeld een landelijke, Nederlandse tuin. Vaak stelt men dat de tuin het verlengde van de woonkamer moet zijn. Dit betekent dat de stijl die je voor de tuin kiest, enigszins aan moet sluiten bij de stijl die terugkeert in je woning. Voor welke stijl kies jij? 

Kies voor planten en struiken die groen blijven 

Om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten, is het slim om voor groenblijvende planten te kiezen. Een voorbeeld hiervan is de Japanse hulst. Deze past zowel in een tropische, als Aziatische tuin. Niet alleen is de Japanse hulst het hele jaar door mooi. Het is een ook een eenvoudig te onderhouden haagplant. Heb jij het gebruik van deze haagplant in het ontwerp van je tuin al eens overwogen? Naast de Japanse hulst doet ook bamboe het vaak goed in de tuin. Je kunt bamboe als plant kopen, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van losse palen. Maak er een fraaie afscheiding mee in de tuin! 

Pas op, de bamboeplant kan zich snel verspreiden door de tuin. Er zijn soorten die dat niet doen. Let er goed op, wanneer je bamboeplanten bestelt. Een voorbeeld van een niet woekerende bamboeplant is de Bamboe Fargesia. Voor de zekerheid zou je rond de bamboe een worteldoek of bijvoorbeeld stenen in de grond kunnen aanbrengen. 

Zorg voor gezellige hoekjes in de tuin

Zoals reeds genoemd werd, kun je met bamboepalen en bamboeplanten hele gezellige hoekjes in de tuin creëren. Kies bijvoorbeeld voor een terras dicht tegen de woning aan en een terras in de achtertuin. Dat laatste is de ideale plek voor de zomeravond! Trek je even terug met een goed glas wijn en een mooi boek. Het terras kleed je aan met een gezellige tuinverlichting en bijvoorbeeld een mooi buitenkleed. 

Tip: vergeet op de zomeravonden niet de vuurkorf naar buiten te halen. De vuurkorf houd je niet alleen warm als het buiten af begint te koelen. Het knisperende haardvuur maakt de tuin nog gezelliger! 

Foto door Skylar Kang via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *