Vernieuwde mogelijkheden met laminaat

Door de jaren heen hebben we laminaat steeds populairder zien worden. Laminaat is ontstaan in de jaren ‘70. In deze jaren werd laminaat nog niet heel erg veel gebruikt, maar toen in de jaren ‘90 het kliklaminaat werd uitgevonden, werd deze manier van vloeren leggen al snel populair. Men zag al snel in dat je deze vloer, in tegenstelling tot een echte houten vloer, makkelijk zelf kon leggen. 

Er werd steeds vaker voor laminaat gekozen. Dit is namelijk makkelijker schoon te maken dan tapijt. In de beginjaren van het laminaat werd deze nog niet in de natte ruimtes zoals een keuken of badkamer gebruikt. De ontwikkelingen waren nog niet zo ver dat je je laminaatvloer kon beschermen tegen water. De vloer werd dus voornamelijk gebruikt in de woonkamer. Soms werd hij wel in de keuken gebruikt, maar dan kozen velen er voor om de vloer te verlijmen waardoor je voorkomt dat er vocht in de planken kwam. Maar ook hier is in de loop der jaren wat veranderd. 

Laminaat in de natte ruimtes

Tegenwoordig is er namelijk ook een watervast laminaat. Deze kan gebruikt worden in de natte ruimtes zoals een keuken, badkamer of toilet. Dit laminaat kan tegen een beetje water. Zo kan je dus een houten vloer maken in de badkamer. Maar een watervast vloer, ook wel aqua laminaat genoemd, is ook perfect voor de woonkamer. Zo hoef je niet te schrikken als er een vaas omvalt, of als je kindje haar beker vol drinken over de vloer laat lekken. Een watervaste vloer is door een speciale coating beschermt tegen binnendringend vocht. 

Designs laminaatvloeren

In de jaren ‘70 was er weinig variatie in de designs. Het laminaat was een vervanger voor de echte houten vloer, dus de uitstraling van laminaat leek op hout. Gelukkig zien we tegenwoordig een veel bredere collectie. We hebben namelijk ontdekt dat deze manier van vloeren leggen erg makkelijk is en op vele manieren is toe te passen. Zeker toen in de jaren ‘90 het kliklaminaat ontdekt werd ontstonden er meer mogelijkheden.

Zo zijn er ook laminaatvloeren die lijken op een tegelvloer. Met tegel laminaat creeer je binnen no time een prachtige tegelvloer. Deze worden toegepast in verschillende woonstijlen en ruimtes. Wat dacht je van een mooie tegelvloer in je keuken gemaakt van Harexp stone: 

Met deze tegels lijkt het net alsof je Belgisch hardsteen in je keuken hebt liggen alleen dan wel voor een goedkoper budget. 

Als je buiten kiest voor een tegel die hier op lijkt, kan je binnen en buiten in elkaar door laten vloeien. 

Door de jaren heen zijn er dus veel meer mogelijkheden gekomen die het gebruik van een laminaat vloer door je hele woning toepasbaar maken. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *