Verkoopstyling VS interieurstyling

Maak van je thuis weer een huis.

Op de een of andere manier wordt verkoop- of vastgoedstyling nog steeds geassocieerd met interieurstyling.  Laatst nog, ik stond met een kennisje gezellig te kletsen over van alles en nog wat en uiteindelijk kwam het gesprek op mijn werk als Verkoostyliste.  Zodra ik haar vertelde dat mijn bedrijf zich richt op het optimaal presenteren van een te koop staande woning, werd direct de volgende opmerkingen gemaakt: ”o, ja dat ken ik wel, heb ik wel eens op televisie gezien”. “Dan wordt een huis compleet opnieuw ingericht, alles wordt geschilderd en er moet dan ook een nieuwe vloer in”. “Nou voor mij hoeft al dat gedoe niet hoor”. “Kost handenvol geld en je leeft ineens in een compleet ander huis”. “Moet het maar net je smaak zijn”. Ze klonk zo verontwaardigd dat we allebei in de lach schoten.

Herkenbaar?  Mooi! Ik ben dol op dit soort gesprekken. Waarom? Omdat ik dan de tijd krijg en ook neem om eens goed uit te leggen wat Verkoop- of Vastgoedstyling nu eigenlijk inhoudt en waarom juist door deze “make-over tv-programma’s” de link gelegd wordt met interieurstyling. Dat is ook wel logisch alleen in deze bijzondere gevallen verlaten de bewoners direct de woning, en in jouw geval blijf je in je huidige woning zitten totdat deze verkocht is en de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. Eigenlijk hebben heel veel mensen nog steeds geen idee wat ik bedoel met Verkoop- of Vastgoedstyling. Men heeft er wel eens van gehoord maar waaruit mijn werkzaamheden precies bestaan is vaak een vraag. Bovendien denkt iedereen nog steeds dat een verkoopstyliste inhuren ontzettend veel geld kost.

Omdat ik dol ben op mijn vak leg ik het je graag uit. Zoals ik al eerder schreef: Verkoop- of Vastgoedstyling is een te koop staande woning zo optimaal en neutraal mogelijk presenteren aan een zo groot mogelijke doelgroep. Dit alles wordt gerealiseerd met een beperkt budget en dus wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaand meubilair en accessoires.

Het gaat immers niet om mijn of om jouw smaak het gaat erom dat de potentiële huizenkoper zichzelf ziet wonen in jouw huis, zijn toekomstige thuis.

Het allerbelangrijkste is dus een opgeruimd en schoon huis. Overbodig geworden spullen zoveel mogelijk een andere bestemming geven. Spullen die je nu niet gebruikt maar in je nieuwe huis wel, kun je vast in dozen opbergen. Scheelt weer werk straks.

Betekent dit dat je dan maar in een nagenoeg leeg huis moet gaan zitten?

Nee, gelukkig niet. In principe is een basisstyling al voldoende om ruimtelijkheid, sfeer en licht te creëren in je woning. Kleine aanpassingen, bijvoorbeeld in de slaapkamers (bedden strak opgemaakt en afgestyled met kussens) geven gelijk een ander beeld van de ruimte. Haal bijvoorbeeld alle verzorgingsproducten uit het zicht in de badkamer, zet er een mooie plant neer, een stapeltje handdoeken en een mooie verpakking van een douchegel bijvoorbeeld en voilà je hebt een verzorgd uitziende ruimte gecreëerd. Zet je meubels eens anders neer en je creëert ruimtelijkheid. Geef een kamer een functie.

Moet je dit dan allemaal alleen doen?

Nee, gelukkig niet. Als House of KIKI verkoopstyliste werk ik volgens de hands-on-methode. ik ga jou dus persoonlijk helpen je woning helemaal verkoopklaar te maken.

Dat mijn uitleg helder en duidelijk overkwam merkte ik direct aan haar enthousiasme en het meedenken tijdens mijn uitleg. Ze reageerde zichtbaar opgelucht toen duidelijk werd dat het prijskaartje gewoon ontzettend meevalt.

Verkoopstyling is gewoon een goede investering die zich ruimschoots terugverdient.

Aan de hand van fotomateriaal uit eigen archief kan ik je de duidelijke verschillen tussen voor- en na Verkoopstyling laten zien.

Vrolijke kerstgroeten en een heel fijn 2016!

Carin van Amerongen

TudorStyle uw Vastgoedstylist.

PS: Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust eens contact met mij op en wie weet kan ik jou helpen je woning optimaal te presenteren.

Voor:

Nr 21 Masterbedroom VOOR

Na: 

Nr 24 Masterbedroom NA TudorStyle

Voor: 

VOOR oude keuken

 

Na: 

NA nieuwe keuken

Voor:

Voor Zitkamer

Na: 

Na Zitkamer

Voor: 

Voor keuke er vol

Na:

Na kast verplaatst, wandje geschilderd

Voor:

Nr 0 Zithoek Voor

Na:

NA zithoek

Voor:

Rommelkamer met groene muur VOOR

Na:

NA kantoortje

Meer wooninspiratie van Carin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *