boxspring

De boxspring is helemaal van deze tijd

Waar het jaren geleden hartstikke gangbaar was om een ledikant te hebben, is het momenteel helemaal het “tijdperk van de boxspring”. En dat is niet gek, want het ziet er mooi uit, ligt overheerlijk en de boxspring is er in alle soorten en maten. Bovendien kun je natuurlijk talloze soorten matrassen op een boxspring leggen zodat je bedje helemaal naar wens ligt.

Boxspring kiezen

Een boxspring kiezen lijkt gemakkelijk, maar je hebt met vanalles rekening te houden. Denk er bijvoorbeeld aan dat veel goedkopere meubelzaken boxspring verkopen onder een net wat andere naam, bijvoorbeeld box of box bed. Zij doen dit omdat een boxspring pas een boxspring genoemd mag worden als het aan enkele voorwaarden voldoet. Zo moet een boxspring bestaan uit een gestoffeerde box met veren, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Bovendien zorgt het topmatras op het matras voor meer souplesse in de toplaag, en dus voor een extra comfortabele boxspring.

Kies ook of je een hoofdbord wilt bij je boxspring en welke instaphoogte je voorkeur heeft. Immers, één van de voordelen van een boxspring is dat de instaphoogte ideaal is.

Matras kiezen

Een matras kiezen: neem er de tijd voor. Het bepaalt in grote maten je ligcomfort. De voorkeuren voor ligcomfort verschillen per persoon. Zo moet je kiezen in hoe hard je matras is, of je een buik- of rugslaper bent, of je het eerder warm of koud hebt ’s nachts, enzovoorts. Het is dan ook aan te raden om eens een dagje uitgebreid bedden te gaan testen op de meubelboulevard. Ook kun je gemakkelijk online keuzehulp krijgen voor je matras.

Prijs van een boxspring

Boxspring zijn er in vele prijsklassen. Ga uit van 400 tot 1200 euro. Dat is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het matras wat je erbij neemt. Zo kun je een M-line matras of een Auping matras kiezen, maar je kan natuurlijk ook gewoon een Kwantum of Leenbakker matras kopen.

Eén ding moet je zeker niet vergeten: je brengt zo’n derde deel van je leven door in bed. Bespaar dus niet onnodig op de kosten ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *