hanglamp

Vergeten ambacht herleeft in lederen hanglamp van Puik Art

Gespot op de Dutch Design Week: lederen designlamp LLOYD van PUIK Art. Met deze bijzondere handgemaakte lamp wordt een oude techniek voor het stijven en vormen van leer nieuw leven ingeblazen. Na lang zoeken vond PUIK Art een familie die dit vergeten ambacht nog perfect beheerst en de lamp precies kon maken zoals ontwerpduo Nieuwe Heren het bedacht heeft; prachtig afgewerkt met het stiksel nog zichtbaar aan de buitenkant. Een echt statement piece mét een verhaal!

Het verhaal van lamp LLOYD
Geïnspireerd door een traditionele methode voor het maken van lederen bepantsering bedachten Erik de Nijs en Tim Smit van Nieuwe Heren hanglamp LLOYD: een handgemaakte lederen lamp die na vijf dagen drogen in de zon met een stiksel in elkaar wordt gezet. Onder de indruk van het ontwerp besloot PUIK Art het duo te helpen bij het produceren en op de markt brengen van hun bijzondere ontwerp. Voor de productie kwamen ze uit bij een familie die gespecialiseerd is in het maken van paardenzadels en de fijne kneepjes van de unieke productiemethode nog altijd beheerst. Het resultaat: een waar kunstwerk met een unieke industriële look. Designlamp LLOYD is verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin en kost € 149,95.

Over PUIK Art
Aanstormend designtalent spotten en hun ontwerpen op de markt brengen: dat is de missie waarmee Daan Gescher en Freek Claessen in 2012 besloten PUIK Art op te richten. Inmiddels werkt PUIK Art samen met de avant-garde van Dutch Design: een nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers die een verfrissende blik op productontwerp werpt. PUIK Art staat voor typisch Dutch Design: young & bold, steeds met een bijzondere twist. Ieder design is functioneel en minimalistisch maar altijd met een gedurfd randje, waardoor elk item een echte eyecatcher is. Hanglamp LLOYD is daar een perfect voorbeeld van.

hanglamp-lloyd-handgemaakt-en-van-leer-1
hanglamp-lloyd-handgemaakt-en-van-leer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *