verbouwing

Verbouwing in huis? 5 tips

Ga jij in 2017 je woning verbouwen? Met deze 5 tips ben je goed voorbereid.

Tip 1:

Maak een planning

Schrijf op welke werkzaamheden er plaats moeten vinden en verdeel deze over de tijd die je hebt. Plan niet te strak. Hou er rekening mee dat werkzaamheden kunnen uitlopen. Mocht je mensen inhuren om taken te doen zorg er dan voor dat ze elkaar niet in de weg lopen. Er is niets vervelender dan betaalde krachten in huis te hebben die hun werk niet kunnen uitvoeren. Pure verspilling van je tijd en geld. Je kan dan beter een week langer de tijd nemen.

Houdt ook altijd rekening met tegenslagen. Die muur die misschien toch nog net iets om te verven. Of die leidingen die toch niet zo makkelijk omgelegd kunnen worden. Geen een verbouwing verloopt vlekkeloos. Als je hier van te voren rekening mee houdt kan alles alleen maar meevallen.

Tip 2

Maak een lijst van je materialen

Kijk goed welke materialen je nodig hebt. Oriënteer je bij verschillende bouwmarkten. Mocht je echt veel nodig hebben kijk dan of je via een groothandel in kan kopen. Door juist in te kopen kan je veel besparen. Vraag ook of het mogelijk is om materiaal wat je over hebt weer terug te mogen brengen.

Tip 3

Kijk goed naar je ruimte voordat je verbouwt

Ikzelf woon in een huis uit 1900. Een woning met kieren. Een huis met een verleden. Een van de kijkers naar onze woning vond dat het huis niet goed geïsoleerd was. Dat klopt enigszins wel maar een huis uit 1900 moet je niet zo isoleren als de huizen van nu. Daar is mijn huis niet voor gemaakt. Een huis zoals dat van mij moet nog goed kunnen ventileren. Er is bij ons een extra spouwmuur geplaatst maar daarin zitten wel extra ventilatieroosters (zie o.a. het assortiment van Ventilatieshop.com) En ook in de aanbouw die we hebben geplaatst in 2007 zitten ventilatieroosters. Dit is echt nodig om gezond te kunnen leven.

En je moet niet alleen rekening houden met de ventilatie ook de sfeer van een ruimte vind ik persoonlijk erg belangrijk. Als je mijn huis zo gaat verbouwen dat je van binnen een complete moderne woning krijgt kan je beter een nieuwbouw huis kopen.

Tip 4

Bespaar kosten

Kijk welke werkzaamheden jezelf uit kan voeren. Of misschien heb je wel een vriend/kennis die erg goed is in schilderen, stuken of een vloer leggen. Dit is goedkoper dan iemand inhuren.

Tip 5

Geniet en bewonder het eindresultaat

Een verbouwing kost veel energie en levert veel stress op. Probeer ook te genieten van het hele traject. Maak foto’s van het begin – en eindresultaat. Kijk welke vorderingen je maakt. En maak ook foto’s van de mensen die je komen helpen. Plan halverwege een gezellig borrel of lunch in om iedereen te bedanken. Juist door dit soort kleine dingen bespaar je jezelf een boel stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *