duurzame tuin

5 tips voor het creëren van een duurzame tuin

Duurzaamheid neemt een steeds belangrijkere plek in bij het leven van mensen. Dit is niet onlogisch, mensen gaan namelijk steeds meer bewust leven. Dat geldt ook voor het inrichten en het onderhoud van de tuin. Je kunt diverse keuzes maken die je helpen bij het creëren van een duurzame tuin.

1. Leg een tuin aan met duurzame en verantwoorde materialen
Wat is nu eigenlijk een duurzame tuin? Een duurzame tuin kun je ook wel zien als een milieuvriendelijke tuin. Bij de aanleg van een tuin kies je bijvoorbeeld voor duurzame en verantwoorde materialen. Kies daarom voor materialen die het milieu niet teveel belasten, maar die de natuur juist in evenwicht houden. Timberlane composiet is hier uitstekend geschikt voor, bijvoorbeeld tuinschermen of vlonders.

2. Kies voor energiebesparende verlichting
Een duurzame tuin creëer je natuurlijk met duurzame verlichting. Kies bijvoorbeeld voor Solar verlichting of LED verlichting. Hiermee geef je uitstekend vorm aan energiebesparing en maak je toch sfeerverlichting in de tuin mogelijk.

3. Mooie maar duurzame tuinmeubelen
Ook de aanschaf van een milieuvriendelijk tuinset mag natuurlijk niet ontbreken bij tips voor een duurzame tuin. Ze zien er nog steeds trendy uit, maar zijn wel gemaakt van duurzaam materiaal. Deze bestaan veelal uit gerecyclede materialen. Dit kan hout zijn, maar ook kunststof of metaal. Er is keuze genoeg! Zoek eens online op duurzame tuinmeubelen.

4. Maak je eigen compost
Milieuvriendelijk met je tuin bezig zijn, doe je door je eigen compost te maken. Daarmee creëer je een rijk bodemleven. Planten en bloemen zullen volop in bloei staan, zonder dat je daarvoor chemische stoffen hoeft te gebruiken. Denk ook goed na over welke bloemen en planten je in de tuin zet. Vlinderstruiken of veel bloemen lokken bijvoorbeeld veel bijen en vlinders naar je tuin.

5. Schaf een waterton aan
Wat is er nu beter voor de tuin dan regenwater? Water uit de kraan heeft vaak niet de juiste temperatuur en kost jou bovendien geld. Je kunt veel beter regenwater opvangen in een regenton en daar je bloemen en planten mee besproeien. Doe dit het liefst in de avond. Daarmee voorkom je dat water verdampt bij warm weer.

Ga aan de slag met bovenstaande tips, want hiermee weet je zeker dat je een duurzame tuin op de juiste wijze vormgeeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *