serre

Van terrasoverkapping naar terraskamer

Genieten van het ‘buiten zijn’

En dan is de zomervakantie van 2015 echt ten einde. Maar met de vakantie hoeft niet ook meteen de zomer ten einde te komen. Zelfs als het weer niet mee zit, kun je toch dat zomerse gevoel nog even vasthouden. Dat gevoel van buiten zitten, is binnen handbereik als je de beschikking hebt over een terrasoverkapping of een terraskamer die je beschut tegen alle weersomstandigheden. Zelfs als de wind frisser wordt en de wolken steeds meer beginnen te ‘lekken’, hoef je met een overdekt terras nog geen afscheid te nemen van het vrije buitenleven.

Van terrasoverkapping naar terraskamer

Een eerste stap om langer van je tuin te kunnen genieten, is het overkappen van het terras. De transparantie van een glazen terrasoverkapping geeft het gevoel van echt buiten zijn, maar biedt tegelijkertijd bescherming tegen lichte regenval. Door de terrasoverkapping met verticale glaselementen uit te voeren, wordt het terras een terraskamer. Daardoor ben je nog minder afhankelijk van het weer. Bij wind of regen sluit je de glaselementen, zodoende ben je optimaal beschermd. Bij zonneschijn open je de terraskamer in een handomdraai en kun je genieten van een ‘openluchtterras’.

Serre met temperatuurregulering

Wil je je wooncomfort helemaal optimaliseren dan kun je de aanbouw van een serre overwegen. Met een serre vervaagt de scheidingslijn tussen je woonkamer en je tuin. Je geniet van de bijzondere atmosfeer van maximale transparantie, wonen en leven dicht bij de natuur. Geheel onafhankelijk van jouw type woning zijn er tal van mogelijkheden voor de aanbouw van een serre. Daarnaast bieden serres een ideale isolatiebuffer tussen binnen en buiten. Bij weersveranderingen heeft de serre een temperatuur regulerende werking en zorgt de zon voor een energiebesparing tot wel 20%. De vouwwanden maken het mogelijk dat de serre in een handomdraai geopend kan worden, waarbij de panelen eenvoudig naar de zijkant geschoven worden. Je loopt dan zonder obstakels vanuit de woonkamer of woonkeuken zo de tuin in.

Meer informatie: Voorlichtingsburo Wonen

_Voorlichtingsburo_Wonen

 

http://www.voorlichtingsburowonen.nl/informatie/serres-informatie/

 terrasaoverkaping terrasoverkaping terrasoverkaping serre

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *