badkamer planten

Van badkamer tot groene spa

4 planten om je badkamer te vergroenen

Well being is in. Op mentaal en fysiek gebied blijft de wellness industrie hard groeien. Er zijn meer massagesalons, sauna’s en sportscholen dan ooit tevoren, wat voortkomt uit onze behoefte om-even-te ontspannen of te rechargen. Komt dat door ons drukke bestaan en continue bereikbaarheid?Feit is dat we steeds vaker kiezen voor ervaringen dan voor producten. De badkamer heeft dan ook een grotere functie gekregen in huis, namelijk een plek waar we ons terugtrekken en afsluiten van de dagelijkse buzz. Pak het goed aan en maak met deze planten een echte groene mini spa van je badkamer

Dat planten je een goed gevoel geven is ondertussen geen geheim meer. Ze verminderen stress en geven je energie. Alleen al de groene kleur zorgt voor rust. Precies wat je nodig hebt na een lange dag werken. Of juist om je op te laden voor een belangrijke week.

Fun tech fact
Verwacht wordt dat in de toekomst planten energie zullen leveren door middel van bioluminescentie-dezelfde manier als vuurvliegjes en lichtgevend plankton dat doen. Dan doe je dus niet het licht aan in de badkamer, maar je ficus

Verzorging

  • De planten hebben weinig licht nodig. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een heel eind.
  • Na de ochtendspits in de badkamer voelt het voor de planten net als thuis (lees: tropisch regenwoud).Vocht en damp zijn ideale omstandigheden.
  • Elke twee weken een beetje voeding maakt je planten nog happier.
  • Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bijknippen

Voor in de spa
Een zen-playlist, een groen uitzicht en een fijne geur maken je spabeleving compleet. Neem een lekkere geurkaars, geurstokjes of etherische oliën voor in bad of onder de douche. Ready? Start. Zen.

Mysterious Tilandsia
Dit luchtplantje met wilde sprieten en grillige vormen ziet er eigenaardig mooi uit. Een vrolijke warboel met een aantal blikvangers. Voordeel: ze hebben geen aarde nodig, maar halen vocht en voedingstoffen uit de lucht.

Klimvijg
De Ficus Pumila is één van de kleinere ficussen. De stengels met hartvormige blaadjes klimmen of hangen erop los. Groeit hij de badkamer uit, zet je gewoon de schaar erin.

Venushaar
Een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes. Ze lijken fragiel, maar kunnen best tegen een stootje. Verkrijgbaar in S tot XL

Lepelplant aka Spathiphyllum
Zacht donkergroen en vol met blad. Daarboven sierlijke witte vaantjes. De lepelplant staat bekend als vredestichter. Geen geruzie om de badkamer dus.

Mooiwatplantendoen.nl
Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *