dakterras

Uniek groen dakterras theater de Maaspoort Venlo

Uniek groen dakterras theater de Maaspoort Venlo

Pure Outdoor Design ontwerpt nieuwe hotspot van het Zuiden

Het dakterras van theater de Maaspoort in Venlo is de nieuwe hotspot van het Zuiden. Kenners hebben het zelfs al uitgeroepen tot één van de mooiste dakterrassen van Nederland. Het is ontworpen en gerealiseerd door de ontwerpers van PURE Outdoor Design. Het theater had behoefte aan een buitenruimte dat zowel geschikt is als restaurant, maar ook als aanvullende ruimte voor culturele en business evenementen. De zon schijnt de hele dag op dit stijlvolle dakterras, dat een prachtig uitzicht biedt op de Maas en de jachthaven.

Ontwerp en totaalconcept
Het spraakmakende ontwerp van het dakterras, bevat ondermeer een gelijkvloerse catwalk, die de bezoekers het terras op leidt. De slimme indeling van het luxe buitenmeubilair met de op maat gemaakte plantenbakken laat zien dat privacy en ‘zien en gezien worden’ goed kunnen samengaan. De zitplaatsen bij de hoge bartafels aan de glazen balustrade bieden interactie met passanten beneden op de Oude Markt. De loungebanken op het terras aan de Maas zijn zo geplaatst dat iedereen zicht heeft op het water. PURE Outdoor Design heeft bewust gekozen voor grote ronde plantenbakken met onder meer vier meter hoge magnolia’s om de gasten een weldadig groen gevoel te geven. Daarnaast zorgen langwerpige plantenbakken met hoge grassen voor een tuinkamer effect. De drijvende krachten achter PURE Outdoor Design zijn Barbara Sprengers (verantwoordelijk voor styling) en Erwin Stam (verantwoordelijk voor design). Erwin was recent in RTL4 Eigen Huis en Tuin als één van de 10 meest inspirerende tuinontwerpers van dit moment te gast.

Dakterras Theater De Maaspoort   1

Werkbaar terras
Voor de medewerkers in de bediening zijn er twee robuuste werkeilanden ontworpen, hierop staan luxe schalen gevuld met champagneflessen en groenteplanten naast elkaar. Het dakterras kan nu als meer dan volwaardige buitenruimte worden ingezet voor de vele culturele en business evenementen in het theater, en biedt daarmee extra mogelijkheden voor de gasten van De Maaspoort. PURE Outdoor Design is er in geslaagd om de huiskamer van Venlo met het nieuwe dakterras van een kosmopolitisch jasje te voorzien.

Let the summer begin
Het dakterras is ‘s zomers bij mooi weer geopend op vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Voor zakelijke gelegenheden kan het dakterras of een deel daarvan worden afgehuurd, maar het is ook een ideale locatie voor bijvoorbeeld een huwelijksvoltrekking of een feest.

Overige informatie

PURE Outdoor Design

Website: www.pureoutdoordesign.nl

Bekijk hier een impressie van de ontwerpen van Erwin Stam:

http://www.rtlxl.nl/#!/u/7ce72409-517b-4bad-bb14-9cb2988ff836

Locatie Theater de Maaspoort: Oude Markt 30, 5911 HH Venlo.
Website: www.maaspoort.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *