Tulpen in het interieur

Tulpen brengen de lente naar binnen

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: tulpen. Ik ben dol op tulpen. Zo prachtig die kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. En het leuke aan tulpen vind ik het combineren van al die kleuren. Je krijgt er gelijk zo’n lentegevoel van.

Heb je nu geen zin om de tulpen standaard in een vaas te zetten dan heb ik een paar andere opties voor je:

1. Zet je tulpen in een opbergmand. Vul de ijzeren opbergmand met papier. Zet onderin een blok oase of een bak die precies past. De tulpen moeten namelijk wel voorzien kunnen worden van water. Als je werkt met oase steek de tulpen dan in het oaseblok. Zorg dat de mand compleet gevuld is, eigenlijk bijna te vol, dit geeft namelijk een mooie effect.

tulpen
http://www.mooiwatbloemendoen.nl/de-tulp

2. Voor dit idee zal je op zoek moeten naar een bosje mooie takken. Deze kan je zelf gaan zoeken in het bos maar bij de meeste goede bloemenzaken verkopen ze deze ook. Combineer de takken tot een samenhorende bos. Probeer ze aan elkaar vast te maken met hun eigen takjes. Lukt dit niet gebruik dan visdraad omdat je deze bijna niet kan zien en je hierdoor een mooier eindresultaat krijgt. Steek tussen de takjes de tulpen.

tulpen

3. Pak een grote gebruikte glazen groente pot en maak deze goed schoon. Knip de tulpen af zodat ze niet te ver over het potje heen vallen. Je kan er voor kiezen om nog wat andere opvullers te gebruiken. Met een simpel raffia touwtje zorg je voor een verrassend effect. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om hier een kleine hanger zoals een hartje of sterretje aan te bevestigen.

tulpen in pot

4. Weer een idee waar je oase bij gebruikt. Koop canvasstof of een andere stof die bij je interieur past. Doe de oase in een boterhamzakje of omwikkel hem met aluminiumfolie, hiermee bescherm je de stof tegen eventueel lekken van de oase tijdens het water geven. Leg het stukje oase in de stof en steek de tulp erin. Omwikkel alles nu met de stof en bindt het vast met een touwtje.

tulpen
Bron: welke.nl

5. En dan hebben we nog een hele makkelijke en simpele manier om je tulpen op tafel te zetten. Je neemt een leeg blik welke je vult met tulpen. Je zou het blik kunnen versieren met een strikje. Met maskingtape zou je ook een leuk patroon op het blik kunnen aanbrengen.

tulpen

 

Meer bloemeninspiratie:

Bloemenkrans maken

Romantische slaapkamer vol bloemen

Eenvoud in het interieur, budget wonen

Saintpaulia

Grote glazen vazen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *