Geel in de kinderkamer

Gele kinderkamer

Een van de ruimtes in je woning waar je kleur kan gebruiken is de kinderkamer. Niet iedereen duurt met veel kleur zijn woonkamer of keuken in te richten maar in een kinderkamer hebben we vaak iets meer lef. Daarbij zijn kinderen dol op kleur. Standaard heb je natuurlijk groen en blauw voor een jongenskamer en rood en paars voor een meisjeskamer maar er zijn nog meer kleuren welke je kan toepassen in een kinderkamer.

Wat dacht je van geel? Geel is zonnig, goed te combineren en in verschillende tinten verkrijgbaar waardoor je kan kiezen hoe “heftig” je de kleur toepast.

Gele meubels

Je kan de kleur op verschillende manieren toepassen. Je kan er voor kiezen om een van de meubelstukken geel te kleuren. De stoel, de kast of het bed van je kind kan veranderen in een zonnige gele oase.

geel in de kinderkamer
http://howsweettobeacloud.blogspot.nl/

 

geel in de kinderkamer
http://thewoodsfolk.com.au/category/the-woodsfolk/

 

gele kast kinderkamer
http://www.zilverblauw.nl/category/mus-kamer/

Gele wand kinderkamer

Je kan er ook voor kiezen om een wand helemaal geel te verven. Hierbij kan je kiezen voor fel geel maar ook lichtere tinten zijn mogelijk. Het is vooral mooi als je de muur uitkiest waarop de zon schrijnt. De zon weerkaatst dan het prachtige geel terug in de kamer waardoor er een oase aan licht en vrolijkheid in de kinderkamer ontstaat.

gele muur kinderkamer
http://www.remodelaholic.com/2013/01/home-bright-yellow-paint/

De wand kan je nog extra opvrolijken door er een tekst of muursticker op te verwerken.

gele wand
http://www.pinterest.com/pin/170362798378083394/
gele kinderkamer
Bron:www.grasonderjevoeten.nl

 Afwisselen met andere kleuren

Het voordeel van geel is dat het met vele kleuren te combineren is. Geel geeft de meeste andere kleuren gelijk een booth. Ook als je het niet te bond wil maken kan je geel prima gebruiken in je kinderkamer. Combineer het dan met zachte tinten grijs of ecru. En voor degene die wel durven: laat je helemaal gaan en maak er een kleurrijk zonnig geel geheel van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *