fruitboom

Tuinplant van de Maand augustus: fruitboom

Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Altijd plek

Fruitbomen staan allemaal graag op een zonnig plekje. Heb je een flinke tuin tot je beschikking? Kies dan voor een grote boom. Voor de meeste Nederlanders zijn mini-fruitboompjes echter meer geschikt. Je vindt er altijd wel een plekje voor! Ze zijn er in verschillende smaken en vormen die je behalve in de border ook in potten op balkon of terras kunt zetten. Wil je een kale muur of schutting uit het zicht werken? Kies dan voor leifruit of maak een haag van fruitboompjes.

Fruitbomen voor beginners

Om te genieten van fruitbomen heb je geen groene vingers nodig. Hoogstens wat eenvoudige tips:

–          Twijfel je over welke boom het beste in jouw tuin past? Laat je adviseren bij het tuincentrum (en neem eventueel jouw tuinplattegrond mee).

–          Fruitbomen in potten? Zorg dat de pot vorstbestendig is en dat overtollig water uit de pot kan wegvloeien.

–          Geef in het voorjaar (biologische) plantenvoeding voor een rijke en smakelijke oogst.

De populairste fruitbomen in particuliere tuinen zijn:

  1. Appel (botanische naam: Malus)
  2. Peer (botanische naam: Pyrus)
  3. Pruim (botanische naam: Prunus)

Kijk voor meer info en inspiratie over groen in en om het huis op www.mooiwatplantendoen.nlMdR 30807-146  WEB visi83660 WEB EDIT visi83660 WEB visi83662 WEB visi83667 WEB visi83677 WEB visi83681 WEB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *