tuinideeen

Tuinideeen voor 2018

Ik geef toe de feestelijke december maand moet nog beginnen maar ik merk al bij veel mensen om mij heen dat ze al bezig zijn met de plannen voor 2018. Kleine plannen zoals het veranderen van de slaapkamer maar ook grote plannen zoals het aanbouwen van een droomkeuken. En ondanks het druilerige weer hoor ik ook al mensen praten over hun tuinplannen voor 2018.

Want natuurlijk net als voorgaande jaren hopen we dat we in 2018 weer van het, het soms zo zeldzame, Hollandse zonnetje mogen genieten. En wil jij dit jaar je tuin een metamorfose geven maar heb je een niet al te groot budget dan heb ik een paar tips voor je waarbij je met een enkel item of weinig budget je tuin een andere sfeer kan geven. Een paar mooie items voor de perfecte basis:

1. Beplanting

Een tuin zonder beplanting is geen tuin. In een tuin hoort groen. Of je nu gaat voor kleine planten in potten of voor een grote boom, groen hoort erbij.

Wil je een mooie basis creëren kies dan 2 of 3 mooie grote(re) bomen of struiken uit. Of ga voor een groene tuinafscheiding. 

2. Vlonderplanken

De bodem van je tuin is ook enorm sfeerbepalend. De ouderwetse grindtegels geven een heel ander beeld dan een mooie basis van vlonderplanken. Zeker als je kiest voor mooie houten planken. Daarmee voel je niet alleen kleur maar ook sfeer toe aan je tuin. Daarbij zijn ze ook nog eens onderhoudsvriendelijk waardoor je tijd overhoudt en meer van je tuin kan genieten.

vlonderplanken

3. Tuinmeubels

Natuurlijk mag een goede loungebank of tuinset niet ontbreken. Want we moeten natuurlijk wel een plekje hebben waarop we kunnen zitten om van je tuin te genieten. Kijk goed hoe jij je tuin gebruikt. Ben jij een echte bbq-er en vindt je het leuk om dit samen met veel vrienden te doen kies dan een goede ruime loungeset. Ben je juist liever met je gezin en eet je het liefst bij mooi weer alle maaltijden in de tuin ga dan voor een tafel met goede stoelen.

En net als een interieur moet ook een tuin in de loop der jaren ontstaan. Probeer een totaal beeld te zien en voeg elk jaar iets toe. Denk daarom goed na over je basis. Want vanuit daar ga je de komende jaren werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *