Top 5 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Zonnepanelen winnen aan populariteit. De zonnepanelen kosten pakken ook steeds gunstiger uit. Op die manier kan je dus besparen. Bovendien is het een manier om bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Het is goed om te weten welke andere redenen er zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Op deze plek vind je de top 5, zodat je direct overtuigd kan raken van de voordelen.

1. Waardeverhoging van de woning

In de eerste plaats hebben zonnepanelen een belangrijke invloed op de waarde van een woning. Het verplichte energielabel wordt beter en dus wordt jouw woning meer waard. Het kan zelfs zo zijn dat je door die waardevermeerdering de kosten voor de zonnepanelen er gemakkelijk uit haalt. Elke euro die je op jaarbasis met zonnepanelen bespaart zorgt voor een waardevermeerdering van 20 euro voor je woning. Dit kan dus wel eens heel goed voor je uitpakken.

2. Minder geld kwijt

De energieprijzen blijven maar stijgen. De kosten zijn 80% hoger dan in het jaar 2000. Zonnepanelen zorgen voor lagere energiekosten waardoor je dus minder geld kwijt bent. Het is door zonnepanelen mogelijk om een deel van je energierekening weg te nemen. Je bent niet meer afhankelijk van de veranderingen in de kosten. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan kan je dit opslaan of terugleveren en er zelfs nog meer aan overhouden.

3. Subsidie van de overheid

De overheid heeft een Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Dit is een pakket aan subsidies voor zonnepanelen. Je kan door die subsidies van alles doen om je woning milieuvriendelijker te maken. Zonnepanelen vallen daar ook onder. Dit kan bijvoorbeeld een terugleververgoeding betreffen, maar er is meer. Bij Zonduurzaam kan je hier alles over leren. Dit kan je wel heel veel opleveren, al bij de aanschaf van de zonnepanelen. Probeer dit dus ook maximaal te benutten.

4. Beter voor het milieu

Iedereen weet dat er een klimaatprobleem bestaat. Het is dan ook aantrekkelijk om zelf bij te dragen aan de oplossing van dit probleem. De opwekking van zogenaamde grijze stroom kan voor veel CO2 in de lucht zorgen. Daarnaast zijn er ook andere schadelijke stoffen die erbij vrijkomen. Dit kan dus een groot probleem zijn. Zorg je zelf voor meer groene stroom uit een duurzame bron zoals de zon? Dan kan dat veel goeds doen voor het milieu. Dat is natuurlijk ook precies wat je wilt doen.

5. Niet langer afhankelijk

Door voor zonne-energie te kiezen is te zorgen dat de afhankelijkheid op het gebied van energie veel kleiner wordt. Landen als Saudi-Arabië, Iran en Rusland hebben hier veel invloed op. Door bijvoorbeeld minder olie te gebruiken, wordt Nederland minder afhankelijk. Dit betekent dat je zekerheid hebt van aanvoer en geen last hebt van veel te hoge prijzen. Ook oorlog en politiek hebben geen invloed meer, zoals in het verleden gebeurde.

Afbeelding van Simone via Pixabay

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *