Toffe binnenzonwering trends voor 2023

Heb jij je huis dit jaar al eens goed bekeken? Misschien is het wel tijd voor een kleine make-over! Vaak wordt bij een nieuwe inrichting niet aan binnenzonwering gedacht, terwijl je er mee een hele nieuwe sfeer in je huis kan creëren. In deze blog van www.zonweringaanbiedingen.nl gaan we kijken naar 4 toffe binnenzonwering trends voor dit jaar. Blijf lezen en laat je verrassen!

4 raambekleding ideeën voor dit jaar

Elk jaar zijn er weer nieuwe woontrends. Dat is niet anders voor raamdecoratie. Hieronder delen we alvast de 4 belangrijkste trends voor zonwering die je dit jaar veel zult tegenkomen in jouw vaste rondje op Pinterest of Instagram. 

 1. Houten jaloezieën
  Houten jaloezieën zijn helemaal hip! Ze geven jouw woning een hippe twist en ze zijn ook nog eens ontzettend praktisch in gebruik. Je bepaalt heel eenvoudig zelf de lichtinval in huis
 1. Elektrische zonwering
  Smart Home en slimme verlichting is iets wat we al enkele jaren kennen. Maar in 2023 zal slimme zonwering nog populairder worden. Zo kan je met 1 druk op de knop jouw gordijnen openen en sluiten. Dit kan natuurlijk ook met een handige klokschakelaar. Veel leveranciers hebben ook een App waarmee je jouw zonwering kunt bedienen. Bij Hollandse Gordijnen in Almere (Ilya Frankstraat 6, 1341 EE Almere) kan je hierover uitstekend advies inwinnen. 
 2. Duurzame raambekleding
  Duurzaamheid is natuurlijk een hot topic. En dat zien we ook steeds meer terug bij gordijnen, jaloezieën en plissé gordijnen. Er is steeds meer keuze voor gordijnen gemaakt van duurzame / herbruikbare materialen. Wist je dat de gordijnen van Karwei bijvoorbeeld gemaakt worden van gerecyclede flessen?
 3. Natuurlijke kleuren en materialen
  Een andere trend is het gebruik van gordijnen in rustige naturel kleuren. Op die manier haal jij de natuur als het ware naar binnen. Kies bijvoorbeeld voor rustgevende groene tinten of zandtinten voor een ultiem gevoel van rust. 

Waarom is binnenzonwering zo belangrijk?

1. Comfort: Zonwering helpt om kamers en ruimtes comfortabeler te maken door het regelen van de temperatuur, het verminderen van het lawaai en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is dus niet alleen stijlvol, het vergroot ook het comfort in huis!

2. Energiebesparing: Door te investeren in goede en duurzame raamdecoratie kunnen de kosten van verwarming en koeling worden verlaagd. De zonwering kan de warmte buiten houden in de zomer en de warmte binnen houden in de winter. En dat is natuurlijk wel welkom met de stijgende gas- en stroomprijzen die we sinds vorig jaar zien. 

3. Privacy: Raambekleding geeft je een stukje extra privacy in huis. Je voorkomt dat mensen niet zomaar bij je binnen kunnen kijken. Een uitkomst voor mensen met een woonkamer direct aan de straat. 

4. Vermindering van UV-straling: De zonwering beschermt jouw spullen tegen UV-straling. Op die manier blijven jouw meubels en spullen langer mooi. 

5. Een make-over van je kamer: Raambekleding zorgt tenslotte ook voor een toffe nieuwe uitstraling van je woning. Met toffe vouwgordijnen, houten jaloezieën, shutters of plissé gordijnen kan je een heel nieuwe twist geven aan jouw woonkamer. 

Foto van Kenny Eliason op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *