TIPS VOOR JE SALONTAFEL?

Er is uiteraard geen eenduidig antwoord op de vraag wat een goede salontafel is. Want dit is heel persoonlijk. Je moet vooral doen wat jij wilt! Maar ik wil deze keer proberen om een overzicht te geven wat er o.a. allemaal mogelijk is. Deze keer vooral veel plaatjes ter inspiratie

  1. ‘TRADITIONEEL’: DE 1-LAAGS SALONTAFEL
    Vroeger stond er natuurlijk keurig één salontafel in de woonkamer c.q. salon. Op goede hoogte en klassiek van vorm. Zoals het al eeuwen gebeurde, vandaar dat ik spreek over ‘traditioneel’. Maar de huidige salontafels staan ver van deze traditionele klassieke modellen vandaan. Dit komt o.a. door:
  • Vorm: je ziet tegenwoordig veel massieve blokachtige vormen
  • Hoogte: de salontafels zijn tegenwoordig een stuk lager dan vroeger, soms zelfs extreem laag
  • Materiaal: de gebruikte materialen zijn divers. Bijvoorbeeld: hout in zijn puurste vorm, pallets vertimmerd tot tafeltje, hoogglans witte HPL, tafels in strak RVS, Cortenstaal, glas of combinaties van materialen
  • Poten: Je ziet verschillende varianten die de traditionele tafelpootjes vervangen: Grote Wielen i.p.v. pootjes, of geen zichtbare pootjes, alsof het blad zweeft

salontafel wiel

www.eenigwonen.nl

salontafel

www.pakaanbieding.nl

salontafel balken

www.miadomo.nl

  1. TRADITIONEEL’: DE 2-LAAGS SALONTAFEL

Wat je vaak tegenkomt zijn de salontafels met 2 lagen. Volgens mij zijn deze in het leven geroepen omdat ze zo ‘handig’ zijn. Je kunt er zo leuk een tijdschrift onder leggen, afstandsbedieningen etc.in opbergen. Heel eerlijk? Vaak wordt het een verzameling troep. Dus aan mij is het niet besteed. Maar ik wil het toch zeker niet overslaan en de salontafel van gestapelde pallets vind ik eigenlijk een zeer geslaagde versie.

pallettafel

www.ilovepallets.com

houten salontafel

www.basiclabel.nl

salontafel wit glas

www.allmodern.com

salontafel doorzichtig

  1. TWEE OF MEER KLEINERE IDENTIEKE TAFELTJES

In plaats van één grotere salontafel kun je ook kiezen voor 2 identieke kleinere tafeltjes. Als tafeltje alleen oogt het klein maar 2 naast elkaar vergroten het totaal weer. Ze werken als het ware als één tafel. Dit kunnen tafeltjes zijn of boomstammen, manden, koffers. Er is van alles op de markt.

houten tafeltjes

www.houtmerk.nl

boomstammen

www.nsmbl.nl

draadtafeltjes

www.interiorjunkie.com

boomstam tafel

www.roomed.nl

  1. TWEE OF MEER EENLINGEN VERZAMELD

Behalve dat je 2, 3 of zelfs 4 dezelfde elementen samenvoegt tot salontafel, kun je ook verschillende bijzettafeltjes combineren. Het voordeel is dat je makkelijk één element eruit haalt en ‘even’ kunt verplaatsen. Let op, áls je kiest voor allemaal losse verschillende elementen, zorg dan wel dat de rest van je interieur rust uitstraal. Bijvoorbeeld door een groot rustig kleed + grote monumentale bank + grote muurdecoratie + rustige lampen. Het gaat altijd om contrasten die elkaar verstreken. Rust tegenover drukte. Uniformiteit tegenover diversiteit.

salontafeltjes rond

www.vtwonen.nl

salontafel boomstammetjes

www.ensuus.nl

salontafel laag

www.vtwonen.nl

salontafeltjes mint

www.vtwonen.nl

Zoals je dus hebt kunnen lezen en zien is er niet één goede passende oplossing. Laat je vooral inspireren door wat je mooi vindt in winkels, tijdschriften en woonprogramma’s.

Groetjes en tot volgende maand.

Marie-Jose

puur binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *