ideale eettafel

Tips voor het kiezen van de ideale eettafel

In dit artikel kom je alles te weten over het vinden van de ideale eettafel. Het is natuurlijk erg belangrijk om een eettafel te kopen die perfect aansluit en past binnen jouw interieur, want met alleen mooie stoelen en een statement hanglamp ben je er natuurlijk nog niet. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Het moet een tafel zijn om heerlijk aan te kunnen tafelen en het weekend in te kunnen luiden met fijn gezelschap. Maar een plek om heerlijk tot rust te komen of misschien wel aan te kunnen werken is minstens zo belangrijk. Benieuwd waar je bij aanschaf van een eettafel allemaal rekening mee moet houden? Lees dan snel verder!

1. Kies het juiste formaat

Eettafels vind je in allerlei verschillende afmetingen, en je kunt ze tegenwoordig zelfs op maat laten maken. Dat kost misschien iets meer dan een tafel met standaardafmetingen, maar dan krijg je wel een tafel die voor jouw ruimte geschikt is. Het is belangrijk dat de eettafel compact genoeg is voor de kamer waar je de tafel gaat plaatsen, maar ook groot genoeg is voor het aantal personen dat er gebruik van moet maken. Houd daarbij niet alleen rekening met je gezinssamenstelling, maar ook met bezoek dat over de vloer komt. Ook hiervoor geldt: meten is weten en missen is gissen. Zorg er dus voor dat je van tevoren duidelijk weet wat de afmetingen van de tafel moet zijn om gericht op zoek te kunnen gaan.

2. Welke vorm krijgt de tafel?

Een andere hindernis die genomen moet worden, is het bepalen van de tafelvorm. Een klassieker onder de tafels is natuurlijk een rechthoekige tafel, maar tegenwoordig kunnen we ook niet meer om de ronde en ovale tafels heen. Ze geven een speels effect aan de ruimte dankzij hun organische vorm, en kunnen de rechte lijnen in je interieur doorbreken. Een tafel met eivormig of cirkelvorming blad heeft ook andere voordelen waar je misschien niet direct bij stilstaat. Andere positieve punten zijn dat een ronde of ovale tafel ruimte biedt voor veel stoelen, geen scherpe tafelhoeken heeft (lees: kidsproof!) en oogcontact maken is met iedereen aan tafel een stuk eenvoudiger.

3. Kies de stijl die bij jouw interieur past

Tot slot is het ook belangrijk om een tafel te kiezen die perfect aansluit op de gekozen stijl van jouw interieur. Als je een landelijk interieur hebt, dan is het een voor de hand liggende keuze om voor een stoere, robuuste eettafel boomstam met aluminium of stalen onderstel te kiezen. Een houten eettafel past daarentegen in vrijwel ieder interieur: van modern tot een warme, knusse boho stijl. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op Pinterest om inspiratie op te doen. Succes!

Photo by Nathan Oakley on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *