Tijd voor een kopje thee

Heerlijk dat de Sint weer in het land is. Gisteren hebben wij genoten van de intocht. Al die gespannen kindergezichten die vol spanning in afwachting zijn van Sinterklaas en zijn pieten. Bij ons werd het publiek eerst opgewarmd door Ron Boszhard welke met muziek de sfeer er goed in wist te brengen. De kinderen waren dan ook goed in de stemming toen de Sint arriveerde. De Sint was omringt door hordes zwarte pieten.

intocht sinterklaas

Na de intocht zijn wij met de kinderen naar het eetcafé op de hoek gegaan waar we veel van onze buren aantroffen. De kinderen werden verwent met bakken vol pepernoten. De kinderen konden ook gesminckt worden zodat ze er mooi uitzagen want ook daar kwam de Sint een bezoek brengen. Al met al een drukke dag dus vandaar dat we het vandaag heel rustig aan doen.

Vandaag gaan we bank hangen en doen we helemaal niets. Ik zet een theepot vol met heerlijk  thee. Ik kan daar echt van genieten. Vooral de smaak ontspanning van Pickwick vind ik op het moment erg lekker. Dat gevoel wat je krijgt als je een dampende kop thee tussen je handen hebt en even die warmte op je in laat werken vind ik echt heerlijk. En de juiste smaak thee helpt daar zeker aan mee.

Ik vind het dan heerlijk om mij terug te trekken in het hoekje van de bank. Dienblad naast mij op de bank met daarop mijn kan thee, een grote mok en een schaal met koekjes. En in deze tijd van het jaar natuurlijk een schaaltje met pepernoten. Over mij heen dan een heerlijk plaid. Eentje waar je lekker in kan rollen zodat alleen je armen er nog over heen komen. Als je de plaid dan weg legt voel je echt dat de warmte van je weggaat. Dat vind ik dus echt een heerlijk gevoel. Normaliter kijken we op dit soort momenten een leuke kinderfilm of pin ik wat op Pinterest maar vandaag ga ik mij verdiepen in recepten voor Sinterklaasavond met het Grote Sinterklaas kookboek . Eens kijken wat we met Sinterklaasavond gaan eten. Wij eten eigenlijk elk jaar iets anders en zou het wel leuk vinden om een traditie op te starten. Bijvoorbeeld Sinterklaasavond start je met erwtensoep of boerenkool met worst.

Wat is jouw traditie met Sinterklaas

Meer Sinterklaasinspiratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *