uniek plekje

Thuiswerken wordt een stuk leuker met een uniek plekje

Het afgelopen jaar heeft een boel teweeg gebracht. Ineens waren veel bedrijven gedwongen om hun medewerkers thuis te laten werken. Veel bedrijven, en dus ook hun personeel, waren hier niet op voorbereid. Want wij Nederlanders waren geen thuiswerkers. Wij waren een kantoorvolk. Elke dag netjes in de file om 8 uur lang op kantoor te zitten. Een klein aantal bedrijven had al eerder in de gaten dat dit anders kon, maar voor de meeste bedrijven ontstond er door corona een nieuwe periode. Een periode waarin het personeel niet naar kantoor kwam maar vanuit huis ging werken. Ineens moest er van alles worden aangepast. 

Nu ruim een jaar later hoor ik overal om mij heen dat dit thuiswerken toch wel bevalt. Bedrijven die eerst tegen thuiswerken waren zien nu in dat 2 tot 3 dagen thuiswerken heel goed kan.

Grote bedrijven zien de mogelijkheden en zien ook de voordelen. Bedrijven als Aegon, Capgemini, Triodos bank en nog vele meer gaan kantooroppervlakte inleveren.

Ook de medewerkers zien voordelen. Zo wil 1 op de 4 medewerkers straks blijven thuiswerken, zelfs als ze geen geschikte thuiswerkplek hebben. En dat laatste is zonde, want thuiswerken wordt nog leuker als je een eigen plekje maakt. 

Een kantoor aan huis

Vele van ons hebben geen aparte kamer waar ze een kantoor van kunnen maken. Maar iedereen kan wel ergens in huis een plekje creëren. Denk creatief. Een plekje onder de trap, een plekje in de huiskamer, de hal, de woonkamer of de slaapkamer. Een plek waar een bureau kan staan. Want eigenlijk hebben we niet zo veel nodig voor een thuiswerkplek. Een goede thuiswerkplek bestaat uit een bureau, een goede bureaustoel en de mogelijkheid om dingen op te bergen. Dit kan een kastje zijn maar ook een leuke plank aan de muur met leuke plank dragers geeft je de mogelijkheid voor het opbergen van je kantoorspullen. 

Een plankje hoeft niet vol gestouwd te worden. Zet hier een pennenbakje neer zodat je altijd een goede pen in de buurt hebt en decoreer het plankje verder met leuke woonaccessoires. Heb je een grote muur? Dan kan je ook meerdere plankjes ophangen voor nog meer sfeer. 

Bij dit plankje zijn de dragers van leer. Dit kan je ook terug laten komen in andere items van je thuiswerkplek. Mocht een plankje niet voldoende zijn dan kan je ook kiezen voor een (verrijdbaar) kastje. Op het kastje kan je een leren handgreepje toevoegen. Dit geeft je thuiswerkplek iets bijzonders. 

De leder look kan je ook doorvoeren in de rest van je interieur. Zo staan de handgreepjes ook heel erg leuk op de Ikea Hemnes ladenkast. En heeft jouw kind de beroemde Ikea speelkeuken? Ook hierop kun je de handgreepjes plaatsen. Zo past jouw werkplek meteen een stuk beter bij je interieur. 

Een thuiswerkplek is belangrijk. Het moet een plek zijn waar je lekker kan werken. Kijk dus goed waar je deze gaat plaatsen. Als jij moet werken terwijl er kinderen in de buurt zijn, dan is een plekje in de woonkamer een goed idee.  Wil je echter in alle rust werken kijk dan of je een kamer vrij kan maken. Heb je hier geen plek voor? Maak dan een plekje op de slaapkamer. 

Waar je je plekje ook maakt, zorg ervoor dat aan het eind van de werkdag je alles opgeruimd achter kan laten. Niemand wil de hele tijd herinnert worden aan zijn werk. Aan het eind van de dag moet je bureau leeg zijn. Geen kast ruimte om alles op te bergen? Maak een werkkratje waarin je alles zo weg kan zetten. Want een opgeruimd bureau geeft je energie en dat is belangrijk. 
En onthoud goed, dit is een thuiswerkplek. Je baas heeft hier niets over jouw stijl te zeggen dus wees creatief en creëer hier echt iets wat van jou is.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *