Supersnel je huis schoonmaken? Check deze 4 tips

De één vindt het niet zo erg, terwijl de ander een hele grote hekel aan heeft: het huis schoonmaken. Feit is alleen wel dat je de ruimtes waarin je leeft goed schoon moet houden, wil je er comfortabel kunnen wonen. Gelukkig is er een aantal handige tips en tricks dat je kunt toepassen om je huis binnen no time gereinigd te hebben.

Het grote voordeel van dergelijke tips is dat je zelfs met weinig tijd ervoor kunt zorgen dat je woonkamer, je slaapkamer en je keuken spic en span zijn. Hoe je dat precies én supersnel doet? Simpel: met de 4 onmisbare tips in dit artikel.

1. Schaf een écht goede stofzuiger aan voor in huis

Een van de beste aankopen voor je woning, is een goede stofzuiger waarmee je de boel binnen no time schoon hebt. Er zijn tegenwoordig zoveel goede stofzuiger aanbiedingen beschikbaar dat er voor ieder huis én voor ieder budget wel een passend exemplaar te vinden is. In de webshop van SuperSales vind je een groot en actueel aanbod van de huidige deals waarmee je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan.

Ga voor een stofzuiger met kwalitatieve zuigkracht, verschillende opzetstukken en diverse mogelijkheden zodat je het apparaat voor iedere ruimte in je interieur kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger van Dyson. Dit A-merk heeft verschillende machines, waaronder een stofzuiger die speciaal bedoeld is voor mensen met huisdieren. Dat komt met meer dan 27 miljoen huisdieren in Nederland wel goed van pas. Je hebt alle haren zonder veel moeite zo weg gezogen!

2. Vul een sprayflesje met allesreiniger en water

Wat zo voordelig is aan een moderne stofzuiger is dat je zo’n apparaat zo pakt om even schoon te maken. Door het bijgeleverde bevestigingssysteem klik je zo’n stofzuiger zo aan de muur. Dat gemak van dat je een dergelijke gadget zo kan pakken, zorgt ervoor dat je sneller schoonmaakt. Daarom is het aan te raden om dit slimme trucje ook toe te passen op andere items. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van een sprayflesje met water en allesreiniger. 

Zet deze flacon op een plek waar je het schoonmaakmiddel gemakkelijk en snel kunt pakken en leg er een schoonmaakdoekje bij. Wedden dat je de spray en het doekje veel sneller pakt om even wat stof weg te vegen of vette vingers van de deuren af te halen? Het voordeel van allesreiniger is dat je het vrijwel voor alles kunt gebruiken, zoals verschillende soorten materiaal en stoffen. Zo heb je op een vlotte manier de boel weer schoon. Dergelijke flesjes kun je op meerdere plekken in het huis zetten zodat het overal binnen handbereik is.

3. Werk altijd van hoog naar laag met schoonmaken

Een andere manier om niet onnodig veel tijd kwijt te zijn aan schoonmaken, is door altijd van hoog naar laag te werken. Dat betekent dat wanneer je gaat stoffen of gaat poetsen je hoog begint. Werk eerst de stoflaag boven op de kasten weg voordat je aan de tafels en de vensterbanken begint. Een groot deel wat van boven komt, komt namelijk alsnog beneden terecht. 

Om dubbel poetsen te voorkomen, is het daarom wel zo prettig om gewoon in de goede volgorde te werken. Doe je dat andersom, dan blijf je bezig met schoonmaken. Nadat je de stof van kastjes, planken en tafels hebt gehaald is het tijd om met een droge doek over de oppervlakte te gaan. Wanneer dat ook schoon is, maak je de grond nog goed schoon met een moderne stofzuiger.

4. Van schoon naar vies werken als beste tactiek

Naast het feit dat van boven naar beneden schoonmaken de beste, of in ieder geval de snelste, manier is om schoon te maken, is er nog iets waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk aan te raden om altijd van schoon naar vies te werken. Begin dus op de plekken die het meest vuil zijn. Waarom je dat moet doen? Simpel: op die manier worden de spullen waarmee je schoonmaakt niet meteen heel vies.

Wanneer dat wel het geval is, ben je steeds bezig met schoonmaakdoeken en sopjes vervangen. En dat terwijl je net even lekker snel de woonkamer of de keuken schoon wil maken. Let er hierbij trouwens op dat je bepaalde dingen in de keuken dagelijks goed reinigt. Denk bijvoorbeeld aan het keukenblad of spullen waarmee je eten klaarmaakt. Om bacteriën geen kans te geven, moet je dit grondig schoonmaken. Werk ook hier van boven naar beneden en haal er aan het einde van de schoonmaak nog even de stofzuiger doorheen.

Foto door Annushka Ahuja

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *