Plakfolie hout, geef je woning een warme en duurzame touch

Hout is een materiaal dat van oudsher gebruikt wordt in de bouw van woningen. Zowel in de constructie als voor ramen en deuren, maar in ook de binneninrichting wordt hout gebruikt. Hout is een sterk materiaal en het is een natuurlijk product dat graag gezien is bij architecten en bouwondernemingen. Hout creëert vooral een warme, natuurlijke en gezellige sfeer in huis. Toch is hout niet onuitputtelijk. Meer en meer wordt ontbossing tegengewerkt en daardoor wordt hout schaars (lees: duur). Een mooi alternatief is plakfolie hout. Plakfolie met een houtstructuur heeft hetzelfde effect op je interieur als massief hout. Het is alleen een stuk duurzamer. En het heeft ook nog heel wat andere voordelen. Laten we er in dit artikel even dieper op ingaan.

De voordelen van plakfolie 

Zoals hierboven aangegeven, is plakfolie een goede vervanger van hout. Maar dit is niet het enige voordeel. Het is ook zeer makkelijk aan te brengen. De zelfklevende achterkant laat je toe om mooi naadloos werk te leveren. Plakfolie is bovendien op verschillende soorten ondergrond aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan je kunststof tafel of je keukenkasten in mdf. Plakfolie hout is ook veel goedkoper dan een volledig houten meubel of een houten trap bijvoorbeeld. Denk maar aan een houten balk of een massief houten deur en bereken het verschil met folie. Zelfklevende folie is ook heel sterk. Het is bestand tegen krassen en vocht. Daardoor is het geschikt voor bijvoorbeeld badkamers en keukens. Daar waar hout na een tijd slijtagesporen vertoont, blijft zelfklevende folie zijn oorspronkelijke uitstraling behouden.

Combineer plakfolie hout met andere types folie 

Naast plakfolie hout zijn er nog heel wat andere soorten zelfklevende folie. Er bestaan enorm veel stijlen en diverse types van afwerking. Denk bijvoorbeeld aan leerfolie en steenfolie. Deze creëren eveneens een natuurlijke look in je woning. Ze zijn bijgevolg makkelijk te combineren met je zelfklevende folie met houtstructuur. Maar je kunt evengoed zeer hip gaan met een veelkleurige of metaalfolie bijvoorbeeld. Of je kiest voor een afwerking in stof: tweed bijvoorbeeld. Of hou je van steen en composiet? Dan kies je voor een terrazzo of natuursteenafwerking. Het kan allemaal! Je laat de zelfklevende folie aansluiten bij andere elementen in je interieur. Denk aan je natuurstenen vloer, je trendy metalen kast of je houten eettafel. De keuze aan houtsoorten in de zelfklevende folie is enorm: van licht tot donker, van rustiek tot modern. Laat je inspiratie de vrije loop en pimp je woning met zelfklevende folie.

Foto door Ryutaro Tsukata

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *