moderne tegels

Strak interieur met moderne tegels in huis

Steeds vaker maken woningbezitters er gebruik van: betonlook tegels. Heb jij dit type vloer al eens overwogen voor je eigen woning? Het is een van de interieurtrends voor 2022! Niet alleen betonlook tegels zijn in trek. Er zijn tal van andere opties. Denk bijvoorbeeld ook aan tegels met een houtlook. De keuze voor het gebruik van tegels in plaats van bijvoorbeeld een houten vloer of een vloer van pvc, biedt verschillende voordelen. Naast het feit dat deze vloeren er bijzonder strak uitzien, zijn ze bijvoorbeeld ook onderhoudsarm. Niet alleen in woningen wordt vaker voor een tegelvloer gekozen. Ook in winkelpanden komen deze vloeren goed tot hun recht. 

Voordelen van een vloer met tegels 

De keuze voor betonlook tegels of bijvoorbeeld houtlook tegels biedt onder meer het voordeel, dat je voor een hele duurzame vloer kiest. De vloer blijft jarenlang mooi, zonder dat je deze jaarlijks intensief moet onderhouden. Mede ook doordat de tegels zeer slijtvast zijn, als gevolg van het kwaliteitsmateriaal wat bij de productie hiervan gebruikt wordt. Een ander voordeel zit in het feit, dat de vloer door de hele woning gebruikt kan worden. Zowel in de vochtige badkamer, als in de slaap- en woonkamer. 

Kans op schade aan vloeren met tegels kleiner 

Ook is het risico op schade aan de vloer bij houtlook tegels veel kleiner, dan bij het gebruik van houten planken. Daar waar de vloer optisch niet veel van elkaar verschilt. In het bijzonder, wanneer je beide vloeren op afstand met elkaar vergelijkt. Bij een houten vloer zal een klein beetje vocht al voor kringen in de houten planken zorgen. Beton is goed bestand tegen vocht; je neemt de vloer eenvoudig af met een vochtige doek. 

Tegelvloeren al lang niet meer alleen in de badkamer 

Lange tijd leken de tegelvloeren uitsluitend in de badkamer te worden gebruikt, nadat met name de kleinere plavuizen in de jaren ’90 en daarvoor zeer populair waren. De plavuizen werden lange tijd vervangen door een vloer van hout, pvc of bijvoorbeeld marmoleum. Ook tapijt deed het een tijdlang goed in de Nederlandse woningen. Inmiddels is de tegelvloer terug van weggeweest. Hierbij moet worden opgemerkt, dat de vloertegels vaak groter zijn dan de plavuizen die voorheen gebruikt werden. Iemand met een vloer van plavuizen hoeft dus niet te verwachten, dat diens woning veel meer waard is geworden als gevolg van de vloerkeuze. 

Combinatie van een tegelvloer met vloerverwarming 

Soms wordt ten onrechte gedacht dat een tegelvloer niet te combineren is met vloerverwarming. Het tegendeel blijkt waar te zijn! Met name een keramische vloer valt goed te combineren met de vloerverwarming. Zo hoef je niet bang te zijn, dat je de dag met koude voeten begint als je voor tegels in je woon- of slaapkamer kiest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *