kunstgras

Altijd een groene tuin? Check hier de voordelen van kunstgras

Nu de lente weer voor de deur staat, is er niets fijner dan te genieten van een mooie groene tuin. De laatste jaren ontdekken steeds meer Nederlanders hun groene vingers. Het is met name sinds de start van de pandemie dat we massaal in de tuin en de natuur te vinden zijn.

In een groene tuin mag een mooie grasmat niet ontbreken. Hoewel het niet moeilijk is om gras te planten, kan het lastig zijn om een stuk gras mooi en groen te houden. Wil je de zekerheid van een groene grasmat? Kies dan voor kunstgras, een goed alternatief voor gras. In dit artikel lees je meer over de voordelen van kunstgras.

Hele jaar door een groen gazon

Het grootste voordeel van kunstgras is dat je het hele jaar door een groen gazon hebt. Dat betekent dat je in de winter niet tegen een kaal stuk grond aan hoeft te kijken. Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat er in de laatste jaren alsmaar mooier en echt kwalitatief kunstgras te koop is. In veel gevallen zie je het verschil met echt gras niet eens meer goed. 

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig

Dat betekent ook dat je niets hoeft te doen om het gras mooi te houden. Kunstgras ziet er namelijk bij aankoop al goed uit. Je hoeft geen randjes te knippen of gras te maaien en je hoeft nooit meer onkruid te verwijderen dat tussen het gras omhoog komt. Omdat zo’n grasmat van kunst ook nog eens gemakkelijk is om zelf aan te leggen, is het de ideale oplossing voor mensen zonder groene vingers die wel een groene tuin willen hebben.

Voor ieder budget kunstgras beschikbaar

Wat hierbij een prettig idee is, is dat er voor ieder budget kunstgras beschikbaar is. De prijzen van kunstgras hangen af van een aantal factoren. Hierbij geldt: des te hoger de kwaliteit van de grasmat en de sprieten is, des te hoger de prijs ligt. De prijs hangt ook af van de dichtheid van de grasmat. Kunstgras met veel en/of hoge sprieten is duurder dan een grasmat met minder sprieten. Dat betekent niet dat de goedkope kunstgrasmatten niet mooi zijn. Kijk eens goed rond welke grasmat het beste in jouw tuin past.

Kunstgras gaat heel lang mee

Dat zijn niet de enige voordelen van kunstgras; er is nog meer. Wist je bijvoorbeeld dat kunstgras lang mee kan gaan? Je kunt daar gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar gebruik van maken zonder dat de mat aan vervanging toe is. Logischerwijs gaat kunstgras van hoge kwaliteit langer mee dan goedkopere matten. Mocht het dus kunnen qua budget dan is het zeker aan te raden om te investeren in kwalitatief kunstgras zodat je er extra lang van kunt profiteren.

Last van hooikoorts? Niet met kunstgras

Tot slot is kunstgras een hele interessante aankoop voor mensen met hooikoorts. Wanneer je hooikoorts hebt en van jezelf weet dat je niet goed tegen grassen kunt dan is het een slecht idee om een echte grasmat in je tuin te plaatsen. Je kunt van februari tot september of oktober last hebben van hooikoorts. Daarom is het aan te raden om in dat geval voor kunstgras te gaan, omdat je daarbij geen last hebt van pollen en grassen. 

Bron foto: Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *