Stoere XXL-tegels in stoere betonlook

In Kies voor een industrieel interieur schreven we al hoe hip een industrieel interieur is. Geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw, wint deze woonstijl nu ontzettend aan populariteit. Dat vinden wij niet gek, want de stijl heeft een ontzettend stoer karakter. Je kunt kiezen voor een betonnen vloer als basis, maar keramische tegels met een betonlook bieden veel voordelen.

Combineer ruige meubelen met stoere grote tegels

Naast het gebruik van grote, ruige meubelen, stoere kleuren en het in het zicht laten van leidingen en ruwbouw, kun je ook kiezen voor keramische tegels met een betonlook. Meestal wordt er gekozen voor extra grote vloertegels in grijstinten.  Tegels van bijvoorbeeld 90×90 of 120x120cm, worden gelegd met een hele smalle voeg. Als je die voeg ook nog maakt in een kleur die lijkt op die van de tegel, wordt het industriële karakter van de vloer nog eens extra onderstreept. 

Stoere XXL-tegels

Megagrote tegels

Inmiddels is het de keramische industrie gelukt om gigantische tegels te maken met afmetingen tot wel meer dan 3 meter. Super stoer op de vloer, maar ook tegen de wand in bijvoorbeeld je badkamer maken deze tegels je industriële  inrichting compleet.

Keramische tegels bieden veel voordelen

Voor een industrieel interieur wordt ook vaker gekozen voor een betonnen vloer. Deze vloeren hebben het nadeel te kunnen scheuren en bovendien is beton bijzonder gevoelig voor zuren en vetten. Ook kan niet iedereen een betonvloer plaatsen vanwege de dikte van de vloer. Die is namelijk minimaal 7 cm. En wil je een betonvloer in een bestaande woning? Dan wordt het ook al lastig want deze kan niet worden aangebracht over een bestaande cementdekvloer.

Al deze nadelen vallen weg bij het gebruik van keramische tegels. Keramische tegels zijn niet krasgevoelig en zijn heel compact. Hierdoor kunnen vuil en vlekken niet in de tegel trekken. De tegels zijn dus heel onderhoudsvriendelijk en kunnen bovendien goed tegen agressieve stoffen en chemicaliën. Ook zullen ze niet verkleuren.

Gemiddeld genomen is een keramische tegel slechts 1 cm dik, de grotere formaten zijn zelfs nog dunner. Keramische tegels worden gelijmd, dus alles bij elkaar is de opbouwlaag maar heel dun. Over het algemeen kunnen keramische tegels dus altijd wel geplaatst worden.

Zelf keramische tegels leggen of laten leggen

Een beetje handige doe-het-zelver kan prima zelf keramische tegels leggen. Zeker als je van te voren een legplan maakt, zorgt voor een goede ondergrond en gebruik maakt van een tegel levelling systeem. Met behulp van dit handige systeem zorg je er namelijk voor dat de vloer gegarandeerd vlak en strak komt te liggen.

Heb je echt grote tegels, dan is het leggen wel een flinke klus. De vloertegels zijn behoorlijk zwaar en door de grote afmetingen moeilijk te hanteren. Als je twijfelt over je vakkundigheid of dat je over de fysieke kracht beschikt, is het beter om je nieuwe tegelvloer te laten leggen door een ervaren tegelzetter. Koop je je tegels bij een vakhandel, kunnen zij je die vakman aanbevelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *