Stoere jongenskamer schilderijen inrichten

Een stoere jongenskamer inrichten vol met leuke kinderschilderijen, welk kind wil dat nu niet? Een uniek schilderij maakt een stoere jongenskamer helemaal af. Maar welke kleuren en thema’s passen nu het best? Een kunstwerk ophangen van Dali gaat misschien wat ver, maar er zijn genoeg mogelijkheden om een speciale jongenskamer in te richten voor een klein budget. Er zijn een paar stelregels die je helpen om de perfecte stoere jongenskamer in te richten.

Schilderijen vol fantasie en inspiratie

Een stoere jongenskamer moet inspireren en uitdagend zijn. Voor de aller kleinste en voor de al wat grotere kinderen zijn er voldoende opties. Denk bijvoorbeeld eens aan kleine kleurrijke schilderijen. Kleurrijke dieren en gezellige huisjes laten de fantasie van de jongens helemaal op de vrije loop gaan. De felle kleuren zijn goed om het speelse karakter van de jongens te stimuleren. Pas echter wel op waar je de schilderijen ophangt in de stoere jongenskamer. Deze felle kleuren passen niet zo goed bij het bed. Die plek is natuurlijk bedoeld om optimaal uit te rusten, om de volgende dag weer lekker te kunnen spelen. Hang de stoere schilderijen dus op buiten het slaap zicht voor optimaal plezier!
jongenskamer schilderij

schilderij huisjes

Een kinderschilderij met dieren

Freek Vonk is niet voor niets zo populair bij kinderen, de jongens zijn helemaal dol op stoere dieren schilderijen. Deze kunstwerken passen erg goed bij de avontuurlijke en speelse kids. Bij het inrichting van een jongenskamer  die in het teken staat van ontdekken zijn er tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke dieren die op ontdekkingstocht gaan. Voor de aller stoerste kun je zelfs kiezen voor schilderijen van wilde tijgers of leeuwen om het extra spannend te maken!

Kies de dieren uit in de vorm van een overkoepelend thema voor de kamer. Is deze blauw? Dan zijn waterdieren leuk. Zorg er dus voor dat de kamer een geheel blijft. Dat geeft de kids rust en biedt met een beetje creativiteit nog genoeg vrolijkheid. Zo is er voor die kleine boefjes nog genoeg te ontdekken in hun eigen unieke kamertje.
giraffe schilderijauto

Voor de rustigere jongens

Sommige stoere jongens zijn rustiger dan anderen, pas hier de kleuren en voorstelling van je schilderij op aan. De stoere denkertjes voelen zich vaak meer op hun gemak bij kleuren zoals blauw en groen. Blauwe schilderijen geven ze de rust die ze nodig hebben om de hele dag lekker zichzelf te kunnen zijn. Kies voor deze knullen voor stoere auto’s of zelfs voor een modern schilderij. Deze zullen hun gedachten laten afdrijven in hun eigen droomwereld.

Laat ze fantaseren over racen met de ruigste auto’s als Max Verstappen. Of laat ze hun eigen droom beleven met een uitdagend modern schilderij.

blauw-schilderij

Stoere jongenskamer schilderijen inrichten

Schilderijen vormen kiezen voor jongens

Een stoere jongenskamer inrichten, hoe je dat doet blijft een kwestie van smaak. Echter zijn vormen erg belangrijk voor deze stoere binken. Meisjes houden meer van ronde vormen en zachte kleuren.  De jongens zijn gek op vierkante schilderijen, of je kiest voor grote of kleine kunstwerken is dan een kwestie van smaak. Ga af op je gevoel en wat je weet van je eigen kind. Laat het karakter van het kind altijd leidend zijn bij de keuze voor de jongenskamer inrichting. Veel plezier met inrichten!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *