elektrische vouwgordijnen

Stijlvolle elektrische vouwgordijnen voor op de slaapkamer

Aan het einde van de dag kan even relaxen in de privacy van je eigen slaapkamer de perfecte afsluiting van de dag zijn. Je draagt de kleding (of juist niet) die je prettig vindt, je leest een boek of kijkt op je tablet, of geniet op een andere manier van de slaapkamer, eventueel met je partner. Kortom, de slaapkamer is een ruimte waar je best wel wat aandacht aan mag besteden. Je koopt een comfortabel bed, een ruime kledingkast, je gebruikt praktische en slimme verlichting, waarom dan ook niet kiezen voor stijlvolle elektrische vouwgordijnen voor op de slaapkamer? Niet alleen zien vouwgordijnen er stijlvol uit, met een elektronische motor en afstandsbediening biedt iedere slaapkamer voortaan de luxe van een vijf sterren hotel. Maar dan zonder de kosten, want die zijn heel redelijk. Er zijn wellicht meer voordelen van elektrische gordijnen dan je zult denken, zeker wanneer je het gebruikt binnen een smart home systeem. Laten we eens enkele mogelijkheden wat nader bekijken.

Het juiste materiaal kiezen voor elektrische vouwgordijnen

Laten we eens beginnen met de gordijnen op zich. Hoewel je een groot deel van de tijd in de slaapkamer met je ogen dicht doorbrengt, wil je uiteraard wel aantrekkelijke gordijnen hangen. Naast de kwaliteit van het materiaal en de kleurstelling zijn er twee types waar je een keuze uit moet maken:

  1. Lichtdoorlatend: Deze gordijnen laten wat licht door, zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten. Wanneer je graag gewekt wordt door de eerste lichtstralen van de dag die zachtjes door de gordijnen schijnen is dit het type gordijn voor jou.
  2. Verduisterend: Wanneer je echt de volledige controle wilt houden over het licht in de slaapkamer kun je kiezen voor verduisterende gordijnen. Ideaal voor nachtbrakers, nachtwerkers en voor iedereen die van absolute privacy houdt. Zorg wel dat de gordijnen helemaal tot aan de plinten loopt, anders zal er alsnog wat licht door kunnen sijpelen.

Daarnaast is er uiteraard de keuze voor een kleur die past bij de rest van het interieur. Vanwege de lange levensduur is het verstandig om een kleur te kiezen waar je ook lange tijd van zult genieten, een mode kleur kiezen waar je na verloop van tijd op uitgekeken raakt is niet altijd de beste keuze. Stijlvol en tijdloos is voor een slaapkamer vaak het meest geschikt.

Elektrische gordijnen zijn praktisch én veilig

Er zijn diverse redenen om voor elektrische gordijnen te kiezen, dit zijn de redenen die we vaak horen:

  • Voor vensters die lastig te bereiken zijn: Wanneer vensters heel hoog geplaatst zijn, of achter meubilair verstopt zitten, is het heel prettig als je niet naar koordjes hoeft te vissen. Met een knop of afstandsbediening kun je altijd de gordijnen openen of sluiten, dus ook vanuit bed. Dan zul je geen koude voeten meer krijgen in de wintermaanden.
  • Geen loshangende koordjes meer: Bij elektrische vouwgordijnen wordt er een ingenieus mechanisme gebruikt om de gordijnen op te rollen. Je hebt dus geen losse koordjes meer hangen, wat er niet alleen mooier uitziet, het is ook een stuk veiliger.
  • Duurzaamheid van een elektrisch gordijn: Bij manuele rolgordijnen komt het vaak voor dat links sneller oprolt dan rechts, of het gaat te snel, te langzaam, te hard of juist te zacht. Dat is niet alleen onpraktisch, het heeft ook zeker invloed op de duurzaamheid van het systeem. Bij elektrische gordijnen heb je daar geen last meer van.

Mogelijkheden met elektrische vouwgordijnen

De moderne mens heeft het eigenlijk heel goed, de mogelijkheden met technologische vernieuwingen maken iedere woning comfortabeler dan ooit. Kijk maar eens naar deze twee voorbeelden:

1. Gordijnen bedienen vanuit je bed met een app

Je leest aan het einde van de avond nog wat artikelen op internet (bijvoorbeeld over elektrische vouwgordijnen). Je wilt de gordijnen sluiten, of juist openen om naar die maansverduistering te kijken. Je opent op je tablet of smartphone even de app voor de gordijnen, en met een tik op het beeldscherm zullen de gordijnen openen of sluiten.

2. Gordijnen koppelen aan sensoren

Je kunt het ook overlaten aan sensoren, bijvoorbeeld een lichtsensor die de gordijnen in de avond automatisch laat sluiten of in de ochtend laat openen. Je zou ook een tijdschakelaar kunnen instellen, precies wat jouw voorkeur heeft. Door dergelijke apparatuur te combineren binnen een Smart Home kun je allerlei mogelijkheden benutten. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de verlichting, de verwarming en uiteraard de raamdecoratie vanuit één centrale app. Daarvoor hoef je het bed niet meer uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *