Sleutels kwijt? Tips voor het openmaken van een gesloten deur.

sleutels kwijt

Dit artikel is geschreven met algemene tips voor mensen die voor een gesloten deur staan en hun sleutel kwijt zijn. Hoe kom je toch je huis binnen zonder een sleutel?

Mocht het openmaken van een gesloten deur echt niet lukken dan is het het beste om een slotenmaker te bellen. Slotenmakers zijn er namelijk voor de zgn. expertmanieren om een deur open te krijgen.

  1. Lokaliseer je reservesleutel

Waar heb je je reservesleutel ook alweer gelaten? Het beste is om je sleutels altijd bij een vriend of bekende uit de zelfde buurt neer te leggen. Dan is je probleem meteen opgelost. Het wordt pas echt moeilijk en interessant als je sleutels bij niemand in bewaring hebt gegeven.

Een oplossing die misschien werkt is om je verhuurder te vragen of zij een reservesleutel hebben. Verhuurders hebben bijna altijd een reservesleutel dus dat is een ‘sure thing’. Ook kun je controleren of je werkster er één heeft.

  1. Extra opening

Er zijn meerdere manieren om je huis binnen te komen dan alleen de voordeur. Een verloren sleutel is alleen een probleem als alle andere openingen in huis ook gesloten zijn. Loop even om je huis en controleer goed alle openingen aan de buitenkant van je huis zoals ramen en deuren. Maak niks kapot en probeer geen deuren of ramen open te wrikken want als je dat moet repareren dan zijn de kosten erg hoog. Dan kun je beter een slotenmaker bellen.

  1. Om de deur heen gaan

Een mogelijkheid is om via de brievenbus van de voordeur met een haak de deur te openen. Dit is wel een old-schoolmethode maar als je deur niet op het nachtslot zit dan bespaar je makkelijk de kosten van de slotenmaker. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je terugwint dat je tóch op die slotenspecialist zit te wachten.

Als de voordeur potdicht zit loop dan even om het huis heen om andere deuren en ramen te proberen die eventueel met een haak te openen zijn.

  1. Bel de slotenmaker

Zoals hierboven al gezegd: als je echt je huis niet meer in kunt, bel dan de slotenmaker. Zij hebben je deur in no-time geopend. Het kost wat maar je hebt uiteindelijk geen keus.

Foto

Photo on Foter.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *