kluis

Spullen en documenten veilig bewaren: wat kun je allemaal kwijt in een kluis?

We hopen het nooit mee te maken: inbraak of brand in huis. Helaas kun je dit echter niet zeker weten, hoe goed je ook je best doet om de kans op inbraak of brand te verkleinen. Je kunt maar beter voorzorgsmaatregelen nemen, door bijvoorbeeld je belangrijkste spullen in een kluis te stoppen. Welke spullen dat precies zijn? Hier denken we allemaal aan!

Documenten

Paspoorten, contracten of bankgegevens: we hebben allerlei persoonlijke documenten in ons bezit. Hoewel er vandaag de dag ook steeds meer digitaal geregistreerd staat, wil je de papieren documenten nog altijd niet kwijtraken. Daarom is het zeker belangrijk om dit in kluizen te stoppen, zodat je het veilig kunt bewaren.

Geld

Heb je contant geld in huis? Dit is zowel bij inbraak als bij branduitbraak niet veilig. Brandwerende kluizen vormen daarom een ideale plek om geld in te stoppen. Zeker als het gaat om geld dat je voor een langere periode bewaart en dat je er dus niet regelmatig bij hoeft te pakken. Het ligt veilig in de kluis en je hoeft er verder geen rekening mee te houden.

Sieraden

Of het nu gaat om sieraden die je zelf hebt gekocht of om sieraden die je hebt gekregen uit de familie: hier zit een behoorlijke dierbare waarde aan. Daarnaast kunnen bijzondere sieraden ook veel geld waard zijn. Inbrekers hebben het vaak gemunt op sieraden, wat maakt dat je ze het best op een veilige plek kunt bewaren.

Elektronica

De meeste mensen hebben behoorlijk wat elektronica in huis. Laptops, telefoons, tablets, camera’s, navigatieapparatuur: zomaar een greep uit de populaire producten. Hoewel je ze meestal in gebruik hebt, is het van tijd tot tijd toch slim om deze spullen in een kluis te stoppen. Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld, en het niet meeneemt! Zo kan er in ieder geval niemand bij komen, mocht er toch worden ingebroken wanneer je niet thuis bent. Denk ook aan kleinere elektronica, zoals usb-sticks met daarop belangrijke gegevens of digitale documenten. Hier is altijd nog wel een plekje voor vrij in de kluis.

Fotoboeken

Hecht je veel waarde aan fotoboeken? Dat is helemaal begrijpelijk! Als je een grote kluis koopt, kun je hier ook de fotoboeken in bewaren. Inbrekers zullen zulke boeken waarschijnlijk niet gauw meenemen, maar bij brand is het papier uiteraard niet veilig. En er zijn helaas al veel mensen die verdriet hebben gehad om het verliezen van beelden uit hun jeugd. Nog een extra tip: je kunt de foto’s ook scannen en op die manier digitaliseren. Zet ze in de cloud, zodat je de foto’s tenminste online nog kunt terughalen. Dat is in ieder geval iets!

Photo by Immo Wegmann on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.