Spelen op de vloer

De koudere dagen komen er weer aan. En niet alleen kou maar ook de regen zal zich weer vaker laten zien. De kinderen zullen dus weer meer binnen gaan spelen.

Mijn kinderen zijn dol op lego, playmobile en sinds kort is mijn dochter ineens gek op haar pop. Zij vermaken zich meestel wel maar ik vind het altijd erg leuk om iets anders aan te bieden. Zo kwam ik op onderstaande ideeen, spelen op de vloer.

Een van de meeste voor de handliggende manieren van spelen op de vloer is het autokleed. Een kleed waarop men een stratencircuit heeft gemaakt. En dat in verschillende thema’s. De ene keer een dorp, de andere keer racebaan maar altijd goed voor veel autoplezier.

Wil je net iets anders dan een kleed of wil je je zelf variatie kunnen aanbrengen in de autowegen voor je kind dan kan je met tape een weg maken. Tegenwoordig is bij de action ook masking tape te koop. Hiermee kan je wegen aanmaken in je hele huis. Kijk wel even of de tape makkelijk verwijderd kan worden. Soms laat de goedkopere maskingtape testen achter op je vloer of meubelen.

spelen op de vloer

 

Er is ook kant en klare tape te koop met daarop het patroon van een autoweg. Wij hebben deze ook een tijdje gehad en deze heeft vele zondagmiddagen voor plezier gezorgd. Je kan hiermee in de huiskamer je eigen baan maken en na het speelplezier haal je de tape weer van de grond.En het leuke aan deze tape is dat hij er in twee soorten is. Er is een tape met een autobaan patroon maar ook een met een sporenpatroon.

spoorbaan tape

Is jouw kind geen auto of treinen gek dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden op te spelen op de vloer. Op de site van Ikea kwam ik deze mat tegen:

vandrig kleed ikea

Een kleed wat de fantasie prikkelt. Je kind kan er zelf over heen lopen maar ook met playmobile of boerderijdieren kan er van alles met dit kleed bedacht worden.

En mocht je nog een rol schildertape in huis hebben dan zijn de mogelijkheden om binnen te spelen op de vloer eindelijk. Deze moeder heeft een heel parcours bedacht welke je met tape op de vloer kan aanbrengen. Maak er een wedstrijd van en als beloning mag degene kiezen wat jullie ’s avonds eten. Of na afloop van al dat harde werken staan er pannenkoeken op tafel.

spelen op de vloer

Wat dacht je overigens van binnen vissen? Maak van stof een paar grote vissen en je kinderen kunnen binnen vissen. Je kan ze op de grond leggen maar je kan er ook voor kiezen om met tape een meertje te maken. En ze zouden ook goed passen bij het Ikea kleed.

visspel

Met deze ideeen mogen er best wat regenachtige dagen aankomen, de kinderen vermaken zich wel.

Meer inspiratie voor de babykamer of kinderkamer:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *