Speelkamer inrichten

Speelkamer inrichten

Een speelkamer is de droom van ieder kind. Een eigen plek om lekker met een broertje, zusje of vriend(in) naar hartenlust te spelen. En dat allemaal lekker binnen waar jij als ouder een oogje in het zeil kunt houden. Ben je van plan een speelkamer te creëren? Dan moet je aan de volgende zaken zeker even denken.  

 1. Het kiezen van een vloer
  Het is verstandig om eerst de basis te leggen. Bij het kiezen van een vloer denk je na over een aantal onderwerpen:
 • Geluid / demping: dempt de vloer het geluid voldoende? Spelende kinderen maken meer ‘herrie’ dan je denkt. Als je in een appartement woont met buren aan alle kanten, kan het verstandig zijn om geluidsdemping een prioriteit te maken.
 • Stevigheid: is de vloer bestand tegen rondvliegend speelgoed? Het moet wel een vloertje zijn dat tegen een stootje kan.
 • Uitstraling: welke uitstraling vind je mooi? Veel mensen zijn bijvoorbeeld dol op hout.
 • Budget: wat past er binnen je budget?

Een veel gekozen vloer is de PVC vloer. Deze vloer is verkrijgbaar in vele varianten, is geluiddempend, aardig slijtvast, voelt warm aan en vuil gaat er gemakkelijk vanaf. Deze vloer heeft weinig onderhoud nodig en blijft er toch goed uitzien. Ideaal voor een kamer waar kinderen spelen.

 1. Het kiezen van de muurverf

Ook met muurverf heb je een aantal keuzes te maken. De belangrijkste is hoe makkelijk je de muur weer schoon krijgt. Kinderen willen nog wel eens vergeten dat stift niet op de muur thuishoort en je hebt vast ook te maken met omvallende bekers ranja. Vraag bij de bouwmarkt naar ‘schrobbare muurverf’. Dit is muurverf die er na een flinke schoonmaakbeurt nog steeds hetzelfde uitziet. Ideaal!

 1. Een thema bepalen

De basis is er, dus nu komt de fun part. Ga je voor een thema? Het is namelijk super leuk om samen met de kids te brainstormen over een thema of een combinatie van wat elk kind graag wil. Denk aan een onderwaterkamer met cowboy elementen. Een dierenthema. Of ‘alles vierkant’. En voor een indianen thema heb je bijvoorbeeld leuke tipi tenten voor binnen. Alles is mogelijk. Laat je fantasie de vrije loop. Er zijn heel veel creatieve manieren om een thema invulling te geven. Wandstickers en stencils zijn bovendien erg leuk om zelf aan te brengen.

 1. Inspiratie opdoen
  Voordat je naar de winkels rijdt om de boel in te richten, kun je inspiratie opdoen op internet. Daar is Pinterest heel geschikt voor. Pin alles op een board met de naam ‘speelkamer’. Als je helemaal klaar bent, kun je op zoek naar meubels en accessoires die op jouw droomkamer lijken. Soms vind je zelfs het exacte product. Pinterest staat helemaal vol met leuke Do It Yourself-projecten, dus het is ook mogelijk om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Gezellig!

Veel (speel)plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.