opruimen

Opruimen. 3 jongens en altijd een bende.

Opruimen is iets waar ik in de loop der jaren ontzettend goed in ben geworden. Dat is ook niet zo gek als je moeder bent van drie jongens. Ze laten altijd troep achter en hoe goed ik ze ook probeer op te voeden, lijkt het wel alsof er geen vooruitgang in zit. Pffffff. Ik stop gewoon met opvoeden!

Lego overal. ’s avonds als ik de jongens een nachtzoen geef is het geen verrassing als ik weer eens op een legoblokje sta (au). Ik waarschuw ze altijd van tevoren als ik ga stofzuigen want de kans dat je rekketekketek hoor door de stofzuigerslang is groot, heel groot. Van het aantal stukjes lego die ik heb opgezogen kun je inmiddels een heel dorp van maken. Ik ben gewoon te lui om elke keer weer de stofzuigerzak door te spitten.

Voor mij was het dus een uitdaging om op te ruimen en ruimte te creëren. Kasten, kisten, klepbank, stellingen etc. zie je staan in de kamers van de boys. Hoe creëer je ruimte? Goeie vraag!

Ik ben begonnen met het aanschaffen van hoogslapers. Ideaal is de ruimte onder het bed zodat je dus een bureau of een kist kwijt kan. Ook een simpele ijzeren stellingkast (die je normaal in de schuur zet) heeft als functie om al het lego op te zetten. Ik koop mijn opbergers vaak bij de Kringloop.  Oude kisten of andere opbergers geven net even wat meer sfeer in de slaapkamers.

Gooi regelmatig oude, kapotte speelgoed weg. Breng goed speelgoed gewoon naar de Kringloop, of verkoop het op Marktplaats. Om de 4 maanden krijg ik het op mijn heupen en trek ik alle lades of kisten open om zo weer oud speelgoed weg te gooien.

Ik denk dat ik al aardig creatief ben met ruimte, maar waarom kom ik dan toch altijd tekort? Mijn  antwoord: Of we gaan verhuizen, of de boys krijgen gewoon niet meer zoveel speelgoed (back to basic). Ik denk dat ik het laatste wel kan vergeten.

Geschreven door Lucinda Kamphuis

Meer ideeën van Lucinda voor het inrichten van je huis:

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *