snijplank

Snijplanken om je keuken mee op te fleuren

De winter is begonnen en buiten wordt het steeds kouder. Vaak is het de tijd dat je familie en vrienden uitnodigt om lekker samen thuis te gaan eten. Een goede snijplank  is dan erg handig voor in de keuken. Je wilt natuurlijk niet op je dure keukenblad groentes en vlees gaan snijden. Door een snijplank te gebruiken verleng je tevens ook de levensduur van je messen. De messen worden minder snel bot en dus hoef je deze minder vaak te gaan slijpen.

snijplanken joseph

Snijplanken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn prachtige houten en glazen snijplanken, maar je kan ook kiezen voor de handige indexsnijplanken. Deze zijn voorzien van icoontjes, zo heb je voor elke voedsel groep een ander icoontje.

Het is belangrijk dat je na het gebruiken van een snijplank deze goed schoonmaakt. Door het snijden op een snijplank ontstaan er groeven in de snijplanken, vooral bij kunststof en houten snijplanken. Hier kunnen zich bacteriën in gaan nestellen. Door hem na gebruik goed met een afwasborstel en heet water af te spoelen, wordt dit voorkomen.

Sommige snijplanken gaan na enige tijd krom trekken. Door de gleuven die ontstaan tijdens het snijden van vlees en groentes. Hierdoor kan er vocht in de snijplank trekken en trekt de snijplank krom. Om dit te voorkomen kun je de snijplank insmeren met olijfolie.

bamboe snijplank

De bamboe snijplank wordt steeds populairder en is een duurzaam materiaal. Bamboe is één van de snelst groeiende plant die er bestaat en na het kappen groeit bamboe snel weer aan. Het is erg sterk en hard materiaal dat komt door de compacte vezels die het bevat. Snijplanken van bamboe nemen bijna geen vocht op en trekt minder snel krom dan een houten snijplanken. Ook heeft bamboe een antibacteriële werking. Dit zijn allemaal voordelen waardoor de snijplank van bamboe erg populair is geworden.

En is zelfs een enkele broodtrommel met snijplank verkrijgbaar. Zo hoef je nooit ver te zoeken als je stokbrood gaat snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *