Smeele|Ruimte voor Ontwerp maakt nieuwe start

Ontwerpbureau biedt stressvrije interieurontwerpen

Een prachtig nieuw interieur zonder onnodige rompslomp, dat is een goede reden om in zee te gaan het nieuwe Rotterdamse ontwerpbureau Smeele|Ruimte voor Ontwerp. Het team is er bovendien niet op gebrand om een eigen signatuur neer te zetten, maar wil vooral een interieur ontwerpen waarin de bewoners zich volmaakt gelukkig voelen. Smeele|Ruimte voor Ontwerp is een one stop shop: van ontwerp tot uitvoering kan gerealiseerd worden. En dat scheelt in tijden van verbouwing een heleboel stress. Het Rotterdamse ontwerpbureau is geen new kid on the block, het werkte tot december 2014 onder de naam Smeele De Blieck Interior Design en gaat nu verder zonder De Blieck.

Een van de zaken waarin Smeele|Ruimte voor Ontwerp zich onderscheidt, is dat het een one stop shop is. Van ontwerp tot uitvoering kan gerealiseerd worden. Die manier van werken levert vele voordelen op: wat bedacht wordt, kan direct vertaald worden naar een realistisch plan. In de productiefase worden de details uitgewerkt en ook voor de uitvoering kan Smeele zorgen, dankzij een vast netwerk van aannemers. Jeroen: “door die manier van werken nemen we een heleboel uit handen van de klant, die niet zelf op zoek hoeft naar de juiste mensen om hun interieur te verbouwen. Bovendien komt het dankzij die combinatie van processen niet snel voor dat een prachtig plan op papier in werkelijkheid niet uitvoerbaar blijkt. Ik omschrijf mijzelf als pragmatisch creatief, ik ben goed in de combinatie van mooi en functioneel. Er zijn vast wel mensen in het vak die veel creatiever zijn, die een duidelijker signatuur laten zien. Ik ontwerp zonder ego, ik vind het veel belangrijker dat degene die erin woont, zichzelf erin herkent. Dan is een project wat mij betreft geslaagd.”

Ontwerpen zonder ego

Inspiratie haalt Jeroen Smeele overal ter wereld. Gewapend met een camera duikt hij onder in de nieuwe hippe wijken in Kopenhagen, Milaan, Berlijn en Londen. Lifestyle trends vindt hij belangrijker dan woontrends, want die bepalen hoe mensen in het leven staan. “Dat vind ik belangrijker dan een hip meubelstuk. Ik wil weten voor wie ik ontwerp. Voor ik zelfs maar naar de ruimte kijk, ga ik in gesprek met de opdrachtgever en zoek uit wie hij is, hoe leeft hij, hoe besteedt hij zijn vrije tijd en met wie woont hij er. Dat is essentiële informatie, wij willen niet alleen een mooi plaatje neerzetten, het interieur moet perfect aansluiten op de mensen die er leven. Een echt signatuur zul je daardoor niet zien, wij ontwerpen zonder ego.”

Verlichting in de spotlights

Ook zonder ego heeft Smeele|Ruimte voor Ontwerp wel eigen speerpunten: “verlichting is voor ons een zeer belangrijk onderdeel van een ontwerp, het is heel sfeerbepalend. Met licht kun je een ruimte maken of breken. Decoratieve verlichting is één van onze sterke punten, ik zie een mooie lamp als een object, een meubelstuk.  Daarnaast probeer ik altijd spanning te creëren, door middel van spannende perspectieven, doorkijkjes of een contrast tussen licht en donker.”

Achtergrond

Jeroen Smeele deed de opleiding tot grafisch ontwerper, gevolgd door een opleiding tot interieur ontwerper. Omdat in die branche weinig werk te vinden was, kwam hij in de reclamewereld terecht. Het dynamische aspect van het vak sprak Jeroen aan, maar niet echt bezig zijn met creëren bleef een gemis. Op een dag realiseerde hij zich dat hij op een verkeerd spoor zat. Hij zegde zijn baan op en begon voor zichzelf als interieurontwerper. Een nieuwe winkel van een kennis was zijn eerste project, daarna volgde nooit meer een periode zonder opdrachten. In 2008 startte hij samen met styliste Bernadette de Blieck Styling By Smeele & De Blieck. In december 2014 komt er een einde aan de samenwerking en gaat Jeroen met zijn team voortaan verder als Smeele|Ruimte voor Ontwerp. Het bureau is gevestigd aan de Oostzeedijk in Rotterdam. Naast woninginrichtingen ontwerpt het bureau kantoor en horeca interieurs.

Smeele|Ruimte voor Ontwerp

Locatie:                       Oostzeedijk156a, Rotterdam

Website:                    www.smeeleprojecten.com

Project Van Dijl LR ontwerp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *