Slimme thermostaat

Slimme thermostaat voor de komende winter

Een apparaat wat jou en jouw huis leert kennen en zich volledig afstelt op jouw levensstijl. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch zijn deze slimme thermostaten in steeds meer huizen te vinden. Met behulp van deze thermostaten is het mogelijk om gemakkelijk energie te besparen. Ook kun je zelfs van buiten de deur de thermostaat instellen zodat de verwarming nooit aanstaat terwijl je niet thuis bent. Na het instellen van het apparaat gaat alles vanzelf en je kunt de slimme thermostaat bedienen met een app op je telefoon, tablet en computer.

thermostaat

Ook kan een slimme thermostaat gekoppeld worden aan een slimme meter. Hierdoor krijg je inzicht in je verbruik en zie je welke apparaten de energieslurpers zijn in jouw huishouden.
Verschillende thermostaten
Er zijn een aantal verschillende merken van slimme thermostaten die bijna allemaal geproduceerd zijn door een energieleverancier. Je hebt bijvoorbeeld Anna, Toon, Nest, E-thermostaat, EnergieAssistent, Delta Comfort Wijzer en Thermosmart. De meeste van deze thermostaten worden aangeboden bij een energiecontract van een bepaalde leverancier, zoals de Nest bij een contract van Essent.

toon

De kosten voor een thermostaat zijn gemiddeld zo’n 250 euro, tenminste als je deze los koopt. Vaak kun je ze ook bij een energiecontract kiezen wat rond de 4 euro extra per maand kost. Dit is geen hoog bedrag dus je zou het geld terug kunnen verdienen door de besparingen die je realiseert. Lees meer over de slimme thermostaat op EasySwitch.nl.

Nest bekendste thermostaat
Hoewel klein, is de slimme thermostaat zeker van invloed op jouw interieur. De thermostaten zien er allemaal anders uit, hebben verschillende kleuren en verschillende vormen. Sinds 2011 is Nest van Essent de bekendste van alle slimme thermostaten. Sinds kort is Nest beschikbaar in drie nieuwe kleuren: wit, zwart en koper. Zo zit er altijd eentje tussen die precies past binnen jouw interieur!

Energiebesparend en kostenbesparend?
Voor sommige mensen werkt de slimme thermostaat zeker energiebesparend, maar dit is niet altijd het geval. De verwarming op afstand uitzetten als je toch niet thuiskomt is natuurlijk erg handig. Maar als je normaal gesproken dagelijks thuis bent (en de thermostaat heeft dit geleerd) en je vergeet de verwarming uit te zetten verbruik je juist meer energie door de thermostaat.

Kies je voor een slimme thermostaat om geld te besparen op je energierekening? Dan is het een stuk eenvoudiger om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier via EasySwitch.nl. Energie vergelijken kan een besparing opleveren tot wel 400 euro per jaar! Je kunt filteren op een aantal kenmerken zoals groene energie, contractduur en energietarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *