slim inrichten

Slim inrichten: Laat je badkamer groter lijken!

Slim inrichten: Laat je badkamer groter lijken!

Hoe een kleine kamer groot kan zijn

Het is voor veel mensen de plek waar ze komen om te relaxen na een lange dag werken: de badkamer. Een grote badkamer waar genoeg ruimte is voor alle wensen (denk aan: ligbaden, sauna’s etc.) is niet voor iedereen weggelegd. Toch is dit geen reden om niet te investeren in een leuke badkamer, want er zijn genoeg mogelijkheden om je badkamer groter te laten lijken door simpele trucjes toe te passen. Door het gebruik van bepaalde kleuren en materialen en het slim inrichten van je ruimte lijkt deze al snel veel groter.

Allereerst wil je voor een ontspannen bad of douche niet terecht in een rommelige badkamer. De badkamer is een verleidelijke plek om spullen te laten liggen, je komt er immers niet vaak en ook komen er geen vreemden. Als hier en daar spullen verspreid liggen geeft dit je minder rust en dit geeft daardoor een minder ruim gevoel. Zorg daarom dat je, vooral in kleine ruimtes, je spullen goed opgeborgen houdt. Je kan veel badkamermeubels ook met een opbergfunctie aanschaffen, zo kan je onder je wastafel of soms zelfs onder je bad spullen kwijt.

Door het gebruik van lichte tegels en meubels wordt je badkamer optisch een stukje groter. Houd je van donkere tegels, hou deze dan op de vloer en kies voor de wanden voor lichtere kleuren. Ook het gebruik van zowel mat als doorzichtig glas is aan te raden. Als je een raam in de badkamer hebt kan deze een groot verschil maken in de perceptie van ruimte; kies daarom liever voor raamstickers of gordijnen die de inkijk beperken maar nog genoeg licht doorlaten. Er zijn bijvoorbeeld rolgordijnen met stoffen in badkamerkwaliteit te koop waarbij je de mate van lichtdoorlatendheid zelf kan bepalen.

Misschien is het beste advies voor een groter lijkende badkamer: hang spiegels op! Natuurlijk hebben spiegels naast het optisch groter maken van de badkamer ook een praktisch doel. Gebruik bij voorkeur grote spiegels, deze vergroten de reflectie zodat je ruimte groter lijkt. Veel mensen kiezen vanwege de opbergruimte voor een spiegelkast. Je hebt in de badkamer talloze kleine voorwerpen, flesjes en tubes die je dagelijks gebruikt, deze zijn dan makkelijk op te ruimen in een kastje. Een plek waar je een ruim assortiment aan spiegelkasten kan vinden is bijvoorbeeld in de webshop van OTTO.

Ook door het zelf uit te proberen kom je te weten wat voor jou het beste werkt, zodat je optimaal kan genieten van je relaxmomenten in de badkamer!

Mede mogelijk gemaakt door Otto

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *