Slecht ter been: verhuizen, verbouwen of uw huis voorzien van hulpmiddelen?

Hoe lang woont u al op de plek waar u nu woont? Ongetwijfeld heeft u veel warme herinneringen aan uw huis. Uw woonkamer heeft geheel ingericht naar uw eigen smaak, en ook voelt u zich helemaal thuis in de buurt waar u woont. Toch kan het zomaar gebeuren dat door lichamelijke klachten het steeds moeilijker wordt om dagelijkse handelingen te ondernemen. Traplopen, douchen of zelfs opstaan uit de bank kunnen veel moeite gaan kosten. Misschien heeft u weleens nagedacht over verhuizen, maar het liefst wilt u natuurlijk zo lang mogelijk blijven wonen op deze vertrouwde plek. Ook kunt u ervoor kiezen om uw huis te verbouwen, maar ook dit kan veel geld gaan kosten en zorgt ervoor dat u uw mooie interieur geheel moet veranderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel betaalbare alternatieven die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, zonder dat u daarvoor u gehele huis moet verbouwen. Wij bespreken in deze blog de drie beste hulpmiddelen van dit moment.

Een traplift

traplift

Voor mensen met lichamelijke klachten kan traplopen zeer pijnlijk zijn. Vooral bij steile trappen proberen mensen op alle mogelijke manieren de trap op-en-af te komen. Naast dat het lang kan duren voordat iemand boven is, kan dit ook zeer gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk om te kijken naar een manier om het traplopen een stuk veiliger te maken. Een handig hulpmiddel die ervoor kan zorgen om weer op een veilige en comfortabele manier boven te komen is een traplift. Een traplift bestaat uit een geautomatiseerde stoel die zich via een rail naar boven en beneden kan verplaatsen. Het voordeel van een traplift is dat de rail makkelijk gemonteerd kan worden aan de trap, en dat er dus geen ingrijpende verbouwing hoeft plaats te vinden. Dit scheelt je weer in de traplift kosten, en zorgt ervoor dat zo min mogelijk veranderd wordt in je interieur. Er zijn verschillende aanbieders van trapliften, maar daarvan blijkt het bedrijf Smienk Trapliften een van de goedkoopste te zijn. Zij bieden zowel gebruikte als nieuwe trapliften aan, wat betekent dat er voor elk budget een passende oplossing bestaat.

Automatische rolluiken

De techniek ontwikkelt zich steeds sneller. Dit is zeker een voordeel als het gaat om hulpmiddelen in huis. Tegenwoordig is er een systeem beschikbaar waarmee je de rolluiken automatisch op een neer kan laten gaan. Door het gebruik van een afstandsbediening of telefoon kunt u individuele rolluiken bedienen maar u kunt er ook voor kiezen om de rolluiken automatisch met zonsondergang of zonsopgang omhoog en omlaag te laten gaan. Door dit handige systeem heeft u dus nooit meer last van de zon, en zorgt u ervoor dat het lekker koel blijft in huis. Ideaal voor warme zomermaanden!

Aanpassingen aan de keuken en de badkamer

Door kleine aanpassingen in de keuken en de badkamer is het ook mogelijk om dagelijkse taken zoals koken, schoonmaken en wassen veel makkelijker en veiliger te maken. Zo kan de keuken aangepast worden door bijvoorbeeld de keukenkastjes te verlagen, de kranen te vervangen met kranen die makkelijk te bedienen zijn en door het kookfornuis goed te beveiligen. De badkamer kan voorzien worden van een instapdouche, van badbeugels en van een badzitje. Deze hulpmiddelen zijn erop gericht om ongelukken of valpartijen te voorkomen, en zorgen zo ervoor dat u straks met meer gemak thuis kunt wonen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *