Schoolbord ideeen

Voorbeelden van wat je met schoolbordverf kan doen

Iedereen kent wel de deuren die beschilderd zijn met schoolbordkrijt. Een ideale manier om een groot bord te creëren waar je bijvoorbeeld in de keuken je boodschappen of allerlei andere medelingen op kan zetten. Een van de grote voordelen is van schoolbordverf is dat je een zwarte basis creëert welke je met allerlei materiaal elke keer aan kan passen. Met maskingtape heb je binnen mum van tijd een lijnenspel op je muur gemaakt. Of maak met gekleurde krijtjes je eigen kunstwerk.  Het voorveel is ook dat zwart in veel interieurs past, zwart is namelijk makkelijk te combineren. Toch is er veel meer mogelijk met schoolbordverf.

Verzamelen

Ben jij een verzamelaar? Oude auto’s, Delfts blauw, fototoestellen of vintage typemachines? Dan kan je je verzameling een extra dimentie geven door ze net als op de foto te omlijnen op de achterwand. Handig zodat je weet waar wat staat en duidelijk omdat je er de naam er bij zet. Je maakt je verzameling daarmee museum waardig, een leuke manier van tentoonstellen van jouw persoonlijke schatten.

krijtwand
Bron: http://hollisterhovey.blogspot.nl/

En dit kan je natuurlijk ook in je keuken toepassen. Maak een grote wand met krijt, zet daarop hoe en wat je waar wilt. Voor iedereen in huis is het meteen duidelijk hoe jij je keuken wilt inrichten.

schoolbordwand
Bron: http://elsablog.webnode.nl/products/um-quadro-de-giz-schoolbord/

Dit idee kan je ook doorvoeren in je kantoor of in de kinderkamer.

Kantoor:

Op kantoor kan je met schoolbordverf ook een grote inspiratiewand maken. Je kan kaders maken met daarin het onderwerp waar je mee bezig bent. Daaronder plak je alles wat je er over tegenkomt. Alle foto’s die bij het onderwerp passen maar ook de memo’s waar je steekwoorden en ideeën van jezelf opzet. Zo creëer je een groot inspiratiebord. Dit kan je ook leuk met tekeningen van de kinderen doen. Voor hen kan je ook een bord creëren met daarin een thema.

schoolbordverf kantoor
Bron: http://www.smittenstudioonline.com/

 

Ook in het toilet

En dan nog een grappig idee met schoolbordverf. Verf je hele wc met schoolbordverf en leg krijtjes neer. Iedereen kan zo zijn tekst, idee of mening kwijt. En wat dacht je ervan om tijdens een verjaardag een vraag neer te zetten waar iedereen dan antwoord op kan geven. Bijvoorbeeld de vraag wie vind jij dat er vandaag het leukste uit ziet? Of waar denk je aan bij het woord thuis? Ook leuk, teken iets wat te maken heeft met de zomer. Er is echt van alles te verzinnen om op deze wijze je toilet elke keer anders in te richten en dat alleen maar door de wand steeds te veranderen.

schoolbordverf wc

Wil je jouw schoolbord wand nog creatiever gebruiken overweeg dan eens een workshop schoolbord bewerken. Op verschillende plaatsen in Nederland laat men dan zien hoe je met tekst hele kunstwerken op een bord maakt. Erg leuk als je een winkel of horeca gelegenheid hebt maar ook in je eigen interieur. Je kan dan je wand aan elke speciale gelegenheid en feestdag aanpassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *