Interieur, technologie en het ”Internet of things”

Interieur, technologie en het ”Internet of things”

Je hoeft in je eigen huis maar om je heen te kijken en je beseft dat technologie alom aanwezig is. Wat veel mensen vergeten is het feit dat draadloos internet een groot deel van deze revolutie teweeg heeft gebracht. Voor de introductie van draadloze routers had alles een kabeltje nodig en was het niet heel praktisch met meerdere apparaten tegelijk iets op het internet te doen. Het was in ieder geval lastig, al die kabels waren geen gezicht in dat prachtige interieur.

Wat zijn de tijden veranderd, kijk om je heen en je ziet een keur aan telefoons, TV’s, laptops, tablets en andere apparaten in je huis die aangesloten zijn op het internet, en dat is nog maar het begin. Waar moeder de vrouw vroeger geen desktop in de kamer wilde zit zij nu languit op de bank met een laptop of iPad op schoot uitzending gemist te kijken.

Wat mij betreft staan we aan het begin van een nieuwe revolutie waarin al onze apparaten of zelfs meubelstukken “aware” worden van onze menselijke aanwezigheid. Deze nieuwe revolutie noemen we ook wel het “Internet of things”, dingen/apparaten aangesloten op het internet via kabel of draadloze technologie. Deze (r)evolutie is gaande en de verwachtingen zijn hooggespannen. De eerste producten die “aware” zijn zijn al gelanceerd: Philips Hue, NEST thermostaat en –rookmelder, WeMo, Essent E-thermostaat enz.

Geschreven door Hans Blaauw van creative-cables en biyolight

philipshue-starterpack-jpeg

nest

scanomat-topbrewer

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *