Samen met je kind de kinderkamer inrichten

De afgelopen maanden ben ik samen met mijn kinderen druk geweest met het inrichten van hun kamers. Ik had een plattegrond van het huis en heb aan de hand daarvan samen met hen de kamers ingericht.

Meidenkamer inrichten

In de kamer van mijn dochter hebben we heel erg rekening moeten houden met haar bed. Zij heeft een grote hoogslaper met daaronder een uitschuifbureau. Deze kon niet overal neergezet worden. Daarbij heeft ze enorm veel knuffels welke allemaal rond haar bed neergezet moeten worden. Ook heeft ze in dit huis nieuwe gordijnen. De gordijnen zijn blauw en als ze dicht zijn krijgt de kamer een blauwe gloed. In eerste instantie wilde ze de muren blauw verven maar ik had aangegeven dat we eerst alles neer zouden zetten en pas dan naar de kleur zouden kijken. En het is maar goed dat we dat gedaan hebben want als we de muren blauw hadden gemaakt was het een groot aquarium geworden. Nu gaan we een muur (oud) roze verven.

Jongenskamer inrichten

Ook mijn jongens mochten zelf hun kamer inrichten. Hier moest natuurlijk rekening worden gehouden met de wensen van beide. Gelukkig waren ze het samen snel eens. Het moest een stoer kamer worden. Een kamer met als thema leger. Voor hen heb ik een stapelbed bij Ikea gekocht wat er een beetje uitziet als een leger stapelbed. Daarbij heb ik voor hun een stoere foto op canvas laten afdrukken. Hun wens is om nog een muurtje te behangen met een gave foto of poster. Bij Reclameland.be kan je al voor nog geen € 20,- een eigen foto als poster laten afdrukken. Erg leuk voor op een (kast) deur.

Het enige wat er nu in beide kamers nog moet gebeuren is de finishing touch. Er moeten keuzes gemaakt worden over de kleur en de foto welke vergroot opgehangen gaat worden. Gelukkig is dat iets waar geen tijdsdruk achter zit. Voor nu eerst gewoon genieten van hun nieuwe kamer die ze zelf voor een groot deel hebben ingericht.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *