Roze kinderkamer

Eén van de leukste dingen om te doen is het inrichten van een baby- of kinderkamer. Onlangs heeft de slaapkamer van Nora een make-over gekregen. Ze had voorheen een lichtgroene kamer en eigenlijk vond ik het erg mooi. Maar toch merkte ik aan Nora dat de liefde voor kleuren steeds verder begon te groeien. Met name de kleur roze is echt een grote favoriet. Maar ook regenbogen vindt ze geweldig. Dus toen ik vroeg of ze het leuk zou vinden als we haar kinderkamer een andere kleur zouden geven, werd ze gelijk enthousiast. 

Roze muur

Ik besloot naar de bouwmarkt te gaan en verschillende kleurstaaltjes mee te nemen voor de roze kinderkamer. Om de juiste muurkleur te vinden vind ik het erg handig om kleurstaaltjes mee naar huis te nemen en ze tegen de muur (en haaks op de naastliggende muren) te houden. Ook vind ik het fijn om de kleurstaaltjes op de muur te plakken en dan van een afstandje naar de kleur te kijken. Het verschil is erg groot als je een kleur in een bouwmarkt bekijken of in de ruimte waar je de kleur gaat aanbrengen. Het licht is anders en ook is een muur verticaal, waardoor het er anders uit zal zien dan wanneer je een kleurstaaltje in je handen houdt. 

Uiteindelijk is het de kleur “Interieur” geworden. Een stijlvolle, warme roze kleur. Ik vond het direct al een geweldige kleur en ik kon dan ook niet wachten om ‘m aan te brengen. En ja hoor, precies zoals ik gehoopt had!

Hartjes behang en regenboog

De muur die haaks op de roze muur staat is voorzien van heel schattig hartjes behang. Dit behang hing er voor de make-over al en vind ik nog steeds erg mooi. Een paar jaar geleden kocht ik dit hartjes behang bij Kwantum en volgens mij is het nog steeds verkrijgbaar. Gelukkig past het ook erg goed bij de nieuwe roze muur. 

De muur tegenover het bed heeft een regenboog gekregen. Zoals ik al zei is Nora dol op regenbogen en het kon dan ook niet anders dan dat er een regenboog op haar slaapkamer kwam. Ze was door het dolle heen toen ze deze muur zag en heeft hem vol trots aan iedereen in de familie laten zien. 

Tenslotte hebben we er ook voor gekozen om het plafond een kleurtje te geven. Het is een tint lichter als de roze muurkleur en het geeft de kinderkamer enorm veel sfeer! Ik kan het daarom iedereen aanraden om het plafond van een slaapkamer een kleurtje te geven. Het is even een lastige klus, maar hier krijg je geen spijt van. 

Mooie Woondecoratie Voor De Kinderkamer

Nora mocht zelf een bed uitkiezen en dit is de halfhoogslaper Tica van OTTO geworden. Ze is er vanaf dag één helemaal weg van en ook onder het bed is veel ruimte om te spelen.

Ik heb de meidenkamer aangekleed met leuke decoratie. Aan de muur hangt een rotan spiegel in de vorm van een bloem. Deze kocht ik bij Blokker. Ook nog in de Sale, dus ik was dubbel zo blij! Aan de andere kant hangen twee posters van Desenio. Het leuke aan poster is dat je ze iedere keer kan vervangen.

Het langwerpige matraskussen is van H&M. Het is een perfect plekje om lekker te luieren en te spelen. Verder legde ik vloerkleedjes op de vloer om het gezelliger te maken en om het glijden van de glijbaan net wat comfortabeler te maken. Het roze vloerkleed is van Intratuin. En het rotan vloerkleed is van de Action. 

Het resultaat van de roze kinderkamer

Ik ben meer dan blij met het resultaat. Het is precies geworden zoals ik gehoopt had en ook Nora is dolgelukkig. Ze slaapt er heel fijn en overdag vindt ze het heel erg leuk om er te spelen.

Geschreven door

Iris Fledderus
Verrassendwonen.nl

About Author

You May Also Like

2 comments

Esther says:

Muurverf interieurs van welk merk is dat?! Het matcht perfect met het behang!

Jos Roof says:

Hoi Esther,

Je kan het beste Iris Fledderus van Verrassendwonen.nl even een mail sturen. Het is haar kinderkamer en zij kan je, denk ik wel, verder helpen.

Groeten Danielle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *