Een bankstel als middelpunt van je woonkamer

De woonkamer doet zijn naam eer aan. Het is een ruimte waarin we tijd doorbrengen met ons gezin, met vrienden of gewoon alleen om tot rust te komen na een lange dag. Kortom, een ruimte waarin echt geleefd wordt, het middelpunt van je woning. Het spreekt dus voor zich dat de inrichting van een kamer waar je zo veel tijd in spendeert belangrijk is en er de nodige aandacht aan besteed wordt. 

Het bankstel als blikvanger

Een van de meest essentiële elementen in het interieur van je woonkamer is het bankstel. Dit is immers het grootste meubelstuk en staat meestal centraal in de ruimte. Met de keuze van je bank zet je dus ook meteen de toon voor de look en de sfeer van de gehele kamer. Hierdoor is het belangrijk dat je een aantal dingen in acht neemt, zoals hoe de kleur, het materiaal en natuurlijk ook het design van je bank jouw woonkamerinrichting zal beïnvloeden.

Creëer harmonie

Belangrijk om in gedachten te houden bij het inrichten van je leefruimte, is harmonie. Een interieur dat harmonieus aanvoelt is uit zichzelf aangenaam en fijn om in te vertoeven.  Dit betekent echter niet dat alles er eentonig moet uitzien, want dan wordt het ook maar een saaie bedoening. Een mooi afstekend contrast tussen je bank en je meubels is juist iets dat jouw woonkamer interessant maakt en je interieur verheft. Verschillende materiaalsoorten of designstijlen combineren kan voor een karaktervolle sfeer zorgen, zolang je maar weet welke combinaties elkaar harmonieus complimenteren.

Stoere vibes

Een industrieel interieur met veel hout en metalen afwerkingen staat beeldig met een leren bank. De materialen zijn erg verschillend maar zorgen samen voor een stoere uitstraling. Hier is er sprake van materiaalsoorten die elkaars uitstraling versterken. 

Afbeelding met levend, binnen, luie stoel, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Modern maar speels

Als je een moderne woonkamerset met een gestroomlijnd design hebt, is het leuk om dit te contrasteren met een speelse bank met rondingen. Dit creëert een levendig gevoel en zorgt ervoor dat een anders strak interieur niet te kil aanvoelt. Hier gaat het dus niet om het versterken van een bepaalde uitstraling, maar het verzachten ervan. 

Grijs hoeft niet grauw te zijn

Heb je een bank in een grijze stof of in een andere kleur die soms nogal wat grauw kan uitvallen? Dan combineer je die het best met meubels in warme tinten. Bepaalde houtsoorten zoals mangohout stralen pure warmte uit. Goudkleurige accenten in je woonkamerdecoratie helpen nog meer om warmte te bekomen en de koude tint van je bank uit te balanceren.

Afbeelding met vloer, binnen, muur, levend

Automatisch gegenereerde beschrijving

Haal kleur in huis

Wanneer je een bank in een opvallende of niet alledaagse kleur hebt, is het leuk om die kleur te herhalen in één groot decoratiestuk zoals een schilderij, of meerdere keren in de vorm van kleinere decoratie zoals kaarsen of kastdecoratie. Dit versterkt de harmonie en samenhangendheid van je interieur.

White on white

Ben je verliefd geworden op een witte bank? Deze komt vanzelfsprekend het best tot zijn recht in een wit interieur. Kleuraccenten toevoegen in de vorm van een vloerkleed of een bijzetfauteuil is echter een ware aanrader. Dit geeft jouw woning een persoonlijke touch, zonder de ‘feel’ van je witte interieur te ondermijnen.

Ga voor pastel

Heb je een bank in een pastelkleur? Dan kan het fijn zijn om je gehele kamer in verschillende pasteltinten aan te kleden. Je kan zelfs je muren in verscheidene pastelkleuren verven. Dit tovert je woonkamer om in een vrolijke maar toch uiterst stijlvolle ruimte. En ondanks het feit dat er dan veel verschillende kleuren aanwezig zijn in je woonkamer, blijft dit er toch mooi harmonieus uitzien omdat alle tinten zo zacht zijn en elkaar complimenteren.

Reflecteer je persoonlijkheid in je interieur

Een fijne woonkamer waar je graag uren in vertoeft, bekom je door je bewust te zijn van hoe je jouw bankstel en meubels het best op elkaar afstemt om een interieur te creëren dat harmonieus aanvoelt. De mogelijkheden zijn eindeloos, voor ieders voorkeur qua interieurstijl is er wel wat wils, en er is altijd ruimte om jouw persoonlijke touch toe te voegen aan je wooninrichting.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *