Royal Delft viert in 2018 het 365 jarig bestaan

Op 28 maart 2018 bestaat Royal Delft 365 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Hoogtepunten van het jaar zijn o.a. de tentoonstelling “Nouveau Blue: van visie tot realisatie” en het schilderen van een Delfts Blauw tegeltableau door 365 verschillende mensen gedurende het jaar. Naast deze activiteiten zijn er in 2018 allerlei andere festiviteiten.

365 staat voor 365 jaar Royal Delft, één jaar met 365 dagen, een cyclus van vier seizoenen of twaalf maanden, en nog veel meer! Dit bijzondere jubileum moet dan ook gevierd worden.

Tentoonstelling
Nouveau Blue Van 28 maart t/m 30 september 2018 vindt bij Royal Delft de tentoonstelling “Nouveau Blue: van visie tot realisatie” plaats. In de 19e eeuw werd door Royal Delft de fundering gelegd voor het aardewerk dat vandaag de dag door producenten over de hele wereld wordt gemaakt: het nieuwe Delfts Blauwe aardewerk is geboren. Een aantal personen uit de geschiedenis van Royal Delft speelden hierin een hoofdrol. Leer deze bijzondere mannen en hun innovaties kennen door een bezoek te brengen aan deze inspirerende tentoonstelling.

Tegeltableau
Royal Delft omarmt al 365 jaar het bijzondere ambacht van het maken en vernieuwen van Delfts Blauw. Wij laten iedereen de passie en de schoonheid van het Royal Delfts Blauwe ambacht beleven. Vanaf 1 januari 2018 wordt iedere dag één bezoeker gevraagd deel uit te maken van dit ambacht door bij te dragen aan het schilderen van een uniek tableau. 365 mensen uit alle hoeken van de wereld verenigen zich in een stuk Royal Delft geschiedenis.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *